Smart Concept #1: Το πρώτο SUV της μάρκας!

Με το ηλεκτρικό Concept #1 η Smart εισέρχεται στον κόσμο των SUV, μιας κατηγορίας που βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των αγοραστών.

Η νέα εποχή της Smart έπειτα και από την είσοδο της Geely στην μάρκα (κατέχει το 50% της γερμανικής εταιρείας), φαίνεται πως έφτασε και το Concept #1, το οποίο το θαυμάζουμε με εμφάνιση που θα είναι κοντά στο μοντέλο παραγωγής, θα μας έρθει το 2023. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Smart θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί από την Geely, την Sustainable Experience Architecture (SEA) με το κομμάτι του σχεδιασμού να ανήκει εξ ολοκλήρου στη Mercedes, που έχει αναπτύξει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα για το Concept #1. Το μήκος του θα φτάνει τα 4.290 χλστ., το πλάτος τα 1.910 χλστ. ενώ το ύψος θα αγγίζει τα 1.698 χλστ., όντας έτσι λίγο πιο κοντό, αλλά ελάχιστα πιο φαρδύ και ψηλό από την ηλεκτρική EQA. Δηλαδή θα είναι το μεγαλύτερο Smart που έχει κατασκευαστεί στα χρονικά! Σε επίπεδο σχεδιασμού το Concept #1 ξεχωρίζει με το φουτουριστικό παρουσιαστικό του, με το εμπρόσθιο τμήμα να φιλοξενεί τα στενά φωτιστικά σώματα, καθώς και την κλειστή φωτιζόμενη μάσκα. Εξίσου minimal είναι και το οπίσθιο μέρος, με εξίσου στενά φανάρια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μια λεπτή φωτιζόμενη λωρίδα.

Το εσωτερικό κι αυτό με τη σειρά του είναι αρκετά πρωτοποριακό και άνετο, τόσο λόγω του μεγάλου μεταξονίου των 2.750 χλστ., όσο και λόγω του ακροβολισμού των τεράστιων τροχών διάστασης 21 ιντσών. Αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια φιλόξενη καμπίνα με τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα (στο μοντέλο παραγωγής κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν να κάτσουν τρεις επιβάτες στην πίσω σειρά καθισμάτων) με τον σχεδιασμό του ταμπλό να είναι απλός, αλλά ποιοτικός συνάμα. Εκεί ξεχωρίζει η ελεύθερη οθόνη αφής, ενώ εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που συνεχίζει η κονσόλα στο κατώτερο μέρος της και πάει έως και τα πίσω καθίσματα. Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι πόρτες που ανοίγουν ανάποδα εν απουσία της μεσαίας κολόνας και μένει να δούμε αν θα περάσει και στο μοντέλο παραγωγής, όπως και η τεράστια πανοραμική ηλιοροφή. Η Smart προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού συστήματος, δηλώνοντας μόνο ότι ο υποψήφιος κάτοχος θα μπορεί να έχει μια έξυπνη εφαρμογή ως ψηφιακό κλειδί, απολαμβάνοντας παράλληλα πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, καθώς και τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και μεγάλη αυτονομία!

Get it on Google Play Download on the App Store