Στάζει φαρμάκι το νέο Abarth 695 Esseesse (+video)

To κορυφαίο μοντέλο της Abarth ανανεώνεται, αποκτά περισσότερα χαρακτηριστικά ταχύτητας και γίνεται collector’s item. Τι άλλαξε στο 695 Esseesse;

Εμφανισιακά όχι πολλά. Ο επιθετικός προφυλακτήρας εμπρός, τα φουσκωμένα φτερά, οι 17άρες πολυάκτινες ζάντες και ο πίσω προφυλακτήρας με τον διαχύτη και τις εξατμίσεις στα άκρα του, συνεχίζουν να διαφοροποιούν το κορυφαίο Abarth από τα υπόλοιπα. Νέο είναι το spoiler οροφής, που μάλιστα κατασκευάζεται από αλουμίνιο και ρυθμίζεται σε κλίση («Spoiler ad Assetto Variabile» η ονομασία του), παρέχοντας μέχρι 43 κιλά επιπλέον κάθετης δύναμης. Αλουμινένιο είναι και το καπό, ενώ οι στρογγυλές απολήξεις πίσω προέρχονται από το σύστημα εξαγωγής τιτανίου της Akrapovich. Το μαύρο χρώμα, τέλος, συνοδεύεται από λευκά αυτοκόλλητα και ανάλογο χρωματισμό στις ζάντες.

Εντός του νέου 695 Esseesse συναντάμε επενδύσεις alcantara και ανθρακονημάτων σε ταμπλό, λεβιέ και τιμόνι, μαζί με την οθόνη των 7 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων Uconnect και όλες τις κλασικές λειτουργίες συνδεσιμότητας (Android Auto και Apple CarPlay, δηλαδή). Αυτό που ξεχωρίζει, είναι το κεντημένο «One of 695» στις πλάτες των δερμάτινων-suede μπάκετ.

Η Abarth θα περιορίσει την παραγωγή του πιο φαρμακερού της, στις 1.390 μονάδες. Οι μισές (ακριβώς 695) αφορούν τον Scorpion Black χρωματισμό, ενώ οι άλλες μισές τον Campovolo Gray. Η κίνηση είναι υπόθεση του γνώριμου 1.400άρη τούρμπο, με απόδοση 180 ίππους και 250 Nm ροπής. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ανακοινώνονται στα 6,7 δλ., το 400άρι στα 15,1 δλ. και η τελική ταχύτητα στα 225 χλμ./ώρα, με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Εναλλακτικά, διατίθεται και το ημιαυτόματο (χειροκίνητο με αυτοματοποιημένες αλλαγές) των ισάριθμων σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store