Στην παραγωγή μπαίνει το ηλεκτρικό Renault 5

Το γνωρίσαμε ως πρωτότυπο, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε να «τσουλάει» τα ελαστικά του από τη γραμμή παραγωγής! Ο λόγος για το ηλεκτρικό Renault 5 το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024.

Η επιβεβαίωση έγινε από την ίδια τη γαλλική μάρκα στο πλαίσιο της έκθεσης του Μονάχου. Το ηλεκτρικό Renault 5 θα αναβιώσει ουσιαστικά το εμβληματικό μοντέλο πόλης R5, αποτελώντας το δείγμα γραφής της Renault για το πως μπορεί να κάνει προσιτή την αυτοκίνηση στην Ευρώπη. Προς το παρόν δεν δόθηκε στην δημοσιότητα κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, μιας και περισσότερες πληροφορίες αναμένονται όσο θα πλησιάζουμε στην επίσημη παρουσίασή του.

Στην έκθεση του Μονάχου το πρωτότυπο Renault 5 κοσμεί το περίπτερο της μάρκας μαζί με το αειθαλές Renault 5, που είχε κυκλοφορήσει 50 χρόνια πριν και πλαισιώνεται από μερικά ακόμα κλασικά μοντέλα. Σαφώς στο κέντρο του περιπτέρου βρίσκεται το νέο Renault Megane E-Tech που παρουσιάστηκε χθες. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα συναρμολογείται στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευαζόταν το αρχικό Renault 5, με το πλάνο της Renault να αναφέρει πως η παραγωγή θα αγγίζει τα 400.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. Το ηλεκτρικό 5άρι θα βασίζεται σε μια εκδοχή της πλατφόρμας CMF-B που θα προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μια πρώτη εκτίμηση σε ότι αφορά τις επιδόσεις του Renault 5, είναι πως θα ολοκληρώνει τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 6 δλ. με τη δύναμη να καταλήγει στους εμπρός τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store