Νέο και πρωταθληματικό Subaru Levorg Takuty Edition

Η Subaru γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία GT300 (πρώτος τίτλος στα Super GT στα χρονικά της εταιρίας), με μια ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Levorg, ονόματι Takuty Special Edition.

Η ονομασία απορρέει από τον οδηγό που κατέκτησε τον τίτλο, πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού BRZ. Ο Takuto Iguchi έδωσε την πρώτη θέση στις «Πλειάδες» και τώρα επιβραβεύεται, με ένα συλλεκτικό Levorq προς τιμήν του. Το Takuty Special Edition είναι στην ουσία ένα STI Sport, φορτωμένο με όλο τον κατάλογο του Subaru Customize Shop. Το αεροδυναμικό πακέτο (splitter, πλαϊνές ποδιές και διαχύτης) είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα, ταιριάζοντας ιδανικά με την απόχρωση της μάσκας και των 19άρηδων τροχών της Enkei, που τοποθετούνται αποκλειστικά στο εν λόγω Levorg και θυμίζουν εκείνες του BRZ GT300.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις και η διχρωμία βυσινί-μαύρου, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής των 11,6 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, χαρίζουν στην καμπίνα του μεσαίου estate high tech χαρακτήρα. Μοναδική πινελιά ο λεβιές ταχυτήτων, που φέρει το λογότυπο «Takuty» (και μοιάζει υπερβολικά με «Ευχούλη»). Το ίδιο σήμα βρίσκουμε στα φτερά, την πόρτα του πορτμπαγκάζ και τη θήκη του κλειδιού. Μαρσπιέ, πεντάλ, καθίσματα και τιμόνι προέρχονται όλα από την STI.

To ίδιο ισχύει για το στήσιμο. Το ειδικό Levorg διαθέτει ελατήρια χαμηλώματος και πιο σφιχτά αμορτισέρ, που χαίρουν της συνδρομής ειδικής μπάρας Provo στην «τραβέρσα», που αυξάνει την ακαμψία του εμπρός μέρους και βελτιώνει την ακρίβειά του. Τα ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx 050+ επίσης φροντίζουν για το αγωνιάρικο σετάρισμα του Takumy, με το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive να αναλαμβάνει την κατανομή της ισχύος. Δυο τετρακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι boxer κινητήρες προσφέρονται για το πρωταθληματικό Subaru: o 1.800άρης των 177 ίππων και 300 Nm, ή ο 2.4λτ. των 275 ίππων και 375 Nm ροπής. Αμφότεροι συνδυάζονται με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης ροπής Lineartronic.

Το Levorg Takuty Special Edition θα κυκλοφορήσει μόνο σε 30 αντίτυπα, αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας και μόνο από την αντιπροσωπεία του Τόκιο! Οι τιμές ξεκινούν από τα 4.961.000 γεν (39.110 ευρώ) για το 1.800άρι STI Sport EX και από τα 5,61 εκατ. γεν (44.230 ευρώ) για το κορυφαίο 2.400άρι STI Sport R EX.

Get it on Google Play Download on the App Store