Νέο Subaru Forester με 1.800άρη Turbo κινητήρα

To Subaru Forester πάντα εξιτάριζε με τους turbo κινητήρες του, όμως στην 4η και 5η γενιά του διατίθεται στην Ευρώπη -και όχι μόνο- με ατμοσφαιρικά μηχανικά σύνολα. Η υπάρχουσα γκάμα του περιλαμβάνει μόνο τον 2.0 λτ. e-Boxer με την υβριδική τεχνολογία και την απόδοση των 154 ίππων και 194 Nm ροπής.

Δείτε ακόμα: Ποιο Subaru κοστίζει 60.000 ευρώ στην Ελλάδα;

Στη γενέτειρά του όμως, την Ιαπωνία, το Subaru Forester λανσαρίστηκε στην έκδοση Sport με τον 1.8 λτ. DIT, άμεσου ψεκασμού turbo κινητήρα, ισχύος 177 ίππων στις 5.200-5.600 σ.α.λ. και με ροπή 300 Nm στις 1.600-3.600 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων CVT Lineatronic, ενώ φυσικά η συμμετρική τετρακίνηση φροντίζει για την πρόσφυση σε κάθε έδαφος και διαδρομή. Αλλαγές έχουν κάνει οι μηχανικοί της Subaru στις αναρτήσεις για να προσφέρει σπορτίφ οδική συμπεριφορά, αλλά χωρίς να χάνει τις ανέσεις ενός SUV.

Διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του εντοπίζονται και εξωτερικά, όπου διακρίνεται η μαύρη μάσκα και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών. Στο εσωτερικό του υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ, διακοσμητικά αλουμινίου και πλήρης εξοπλισμός στοιχείων ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Δείτε ακόμα: Το Subaru που «αρρώστησε» το Κογκρέσο!

Οι τιμές του νέου Subaru Forester Sport 1.8 DIT ξεκινούν στην Ιαπωνία από 3.289.000 γεν (σημερινή ισοτιμία 26.910 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store