Σηκώνει σκόνη το νέο Subaru WRX (+video)

Όσο πλησιάζουμε στο ντεμπούτο του νέου WRX, τόσο η Subaru μας δίνει δόσεις από το πολυαναμενόμενο μοντέλο. Μετά τις πρώτες επίσημες εικόνες, οι Ιάπωνες δημοσίευσαν και το πρώτο video του επερχόμενου «Ρεξ».

Σε αυτό βλέπουμε το τετρακίνητο τούρμπο σεντάν στο στοιχείο του, πλασαριζόμενο στο χώμα και σηκώνοντας σκόνη ωσάν να συμμετέχει σε αγώνα ράλλυ. Μια πιο προσεκτική ματιά στα πλάνα, αποκαλύπτει προστατευτικά πλαστικά στους θόλους και τον πίσω προφυλακτήρα, όπου συναντούν τον διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Η γωνιώδης διαρρύθμιση των πλαστικών παραπέμπει στο πρωτότυπο Viviz STI του 2017, τροφοδοτώντας με καύσιμο τις ελπίδες πως το νέο WRX -και το κορυφαίο STI- θα μοιάζει αρκετά με το εντυπωσιακό concept car.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Ιαπωνία μεριά, το νέο WRX θα είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά κατά 5 εκατοστά σε μήκος και πλάτος2,5 εκατοστά χαμηλότερο, ενώ το μεταξόνιο θα αυξηθεί κατά 2 πόντους. Κάτω από το καπό αναμένεται να πάρει θέση ένας boxer 2.4 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ 290 ίππων, ενώ για το κορυφαίο STI θα ανέβει αρκετά ψηλότερα, στους 350 ίππους κατ’ ελάχιστο! Η δύναμη εξυπακούεται θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive, και με την επιλογή 6τάχυτου χειροκίνητου ή CVT κιβωτίου. Η ανάρτηση αναμένεται να διαθέτει ένα άκρως σπορ σετάρισμα, ενώ και τα φρένα θα είναι πανίσχυρα.

Λίγη υπομονή ακόμα, καθώς η παρουσίαση της νέας γενιάς του λατρεμένου Subaru θα παρουσιαστεί στις 19 Αυγούστου.

 

Get it on Google Play Download on the App Store