H επιστροφή της Suzuki Hayabusa είναι γεγονός! (+video)

 

Πήραμε το ορεκτικό πριν λίγες ημέρες, με τη μορφή teaser, ώρα για το κυρίως πιάτο. Η Suzuki Hayabusa είναι και επίσημα πάλι μαζί μας, με εκατοντάδες αλλαγές, νέο κινητήρα και -όπως πάντα- συγκλονιστικές επιδόσεις!

Η 3η γενιά της εμβληματικής supersport διαθέτει πάνω από 550 καινούργια εξαρτήματα, κι ας μοιάζει αρκετά στην απερχόμενη. Η αεροδυναμική είναι προσεγμένη, με πιο αιχμηρές γραμμές και νέο σχεδιασμό στους καθρέπτες. Εντελώς διαφορετικό είναι το πίσω μέρος, όπου πλέον συναντάμε δυο LED φανάρια σε οριζόντια διάταξη, αντί του παραδοσιακού μονού στο κέντρο του πλαστικού. Πίσω από το φέρινγκ υπάρχουν δυο αναλογικά όργανα για στροφόμετρο και ταχύμετρο, έχοντας ανάμεσά τους μια οθόνη TFT να παρέχει πληθώρα πληροφοριών στον αναβάτη, όπως trip computer, επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο, προγράμματα λειτουργίας κλπ.

Το πλαίσιο της Hayabusa είναι ανασχεδιασμένο, όπως και οι αναρτήσεις, ενώ τα φρένα είναι μεγαλύτερα. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων φροντίζουν τόσο για τις επιδόσεις, όσο και την ασφάλεια. Η ναυαρχίδα της Suzuki διαθέτει ABS, hill-start assist, traction control, engine brake control (που αποτρέπει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού στα κατεβάσματα), launch control, ενεργό cruise control και quick shift. Επιπλέον, υπάρχει το Drive Mode Selector Alpha, που προσφέρει διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας.

Όλα αυτά, για να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο νέος κινητήρας. Η χωρητικότητα του τετρακύλινδρου εν σειρά φτάνει τα 1.340 κ.εκ. και η απόδοση τα 190 άλογα, αλλά και τα 150 Nm ροπής. Οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίας πειραματίστηκαν με αρκετά μοτέρ έως ότου καταλήξουν στον I4, μερικά εκ των οποίων και εξακύλινδρα! Η ‘Busa πλέον είναι σύννομη με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5 και εξακολουθεί να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα.

Από τιμές, για την Αγγλία που ανακοινώθηκαν, μιλάμε για εκκίνηση από τις 16.499 λίρες (18.739 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store