Νέο Suzuki Alto Lapin λατρεύει τα 60’s

Η Suzuki παρουσίασε τη νέα της πρόταση στα kei cars, που αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία του 60 και συνιστά μια άκρως ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά πρόταση. Τι έχει να μας πει το νέο Alto Lapin LC;

Εμφανισιακά, τα πάντα! Οι γραμμές μπορεί να μην ξεφεύγουν από τη νόρμα της δημοφιλέστατης -στην Ιαπωνία- κατηγορίας, με το μικρό χάτσμπακ αμάξωμα των 3,4 μέτρων και τα σχεδόν κάθετα μέρη εμπρός-πίσω, όμως το LC καταφέρνει να δώσει μια έντονη αύρα ρετρό στο αμάξωμα του κανονικού Lapin. Τα μεγάλα στρογγυλά φανάρια και η μικρή μάσκα εμπρός, όπως και οι λευκές σιδερένιες ζάντες, αντλούν έμπνευση από το Suzuki Fronte 360 των τελών της δεκαετίας του 60. To ίδιο και τα επίσης στρογγυλά φωτιστικά σώματα πίσω, σε αρκετά μεγαλύτερη επανεκτέλεση σε σχέση με το Fronte πάντως.

Ρετρό πινελιές και στο εσωτερικό, το οποίο δεν στερείται της σύγχρονης ψηφιακότητας. Η οθόνη αφής και το σύστημα πολυμέσων συνδυάζονται με ξύλινες επενδύσεις και επενδύσεις μπεζ-καφέ σε καρό μοτίβο, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον για τον οδηγό και τους μέχρι 3 επιβάτες. Από τα 60’s έρχονται και τα χρώματα του αμαξώματος, με τη μορφή αποχρώσεων στο στυλ του ανοιχτού πράσινου των φωτογραφιών, παστέλ ροζ, μπεζ, καφέ κλπ.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο 657 κ.εκ., με απόδοση 65 ίππων και 106 Nm, που συνεργάζεται αποκλειστικά μέσω κιβωτίου διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Το Alto Lapin LC διατίθεται τόσο σε μπροστοκίνητη όσο και τετρακίνητη εκδοχή, με τιμές που ξεκινούν από τα 1.409.100 γεν (9.900 ευρώ) και φτάνουν μέχρι τα 1.646.700 γεν (11.585 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store