Συλλεκτικό κι αποχαιρετιστήριο Audi TT RS Iconic

Η Audi αποχαιρετά το TT με στυλ, λανσάροντας το νέο TT RS Coupe Iconic Edition σε ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Η τολμηρή και επιθετική εμφάνιση του TT RS Iconic Edition τραβάει αμέσως τα βλέμματα, με το διάσημο Nardo Grey χρώμα να ντύνει το αμάξωμα, τους LED Matrix προβολείς να είναι στάνταρ και τη γυαλιστερή μαύρη μάσκα να πλαισιώνεται από ματ ενθέσεις. Μαύρης απόχρωσης είναι επίσης οι πλαϊνές ποδιές, τα σήματα, τα καλύμματα των καθρεπτών, οι ειδικά σχεδιασμένες για το Iconic 20άρες ζάντες και οι δαγκάνες των φρένων. Καλύμματα φέρουν και τα πίσω παράθυρα, ενώ στάνταρ είναι το πακέτο Aerokit που αποτελείται από έντονο splitter και ακροπτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, μεγαλύτερο διαχύτη και ανθρακονημάτινη αεροτομή, όλα για την αύξηση της παραγόμενης κάθετης δύναμης και τη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα RS και κίτρινες λεπτομέρειες, που απαντώνται στις ραφές των μπάκετ, τα κεντημένα σήματα στις πλάτες τους, τα πατάκια, τη φούσκα του λεβιέ και το τιμόνι, με τη λωρίδα που οριοθετεί την ευθεία. Οι επενδύσεις εναλλάσσουν δέρμα Nappa και alcantara, ενώ η λαβή του επιλογέα λειτουργεί και ως αριθμημένη πλακέτα, αναγράφοντας τον αύξοντα αριθμό παραγωγής.

Όπως φανερώνει η αναγραφή εκεί, μόλις 100 TT RS Iconic Edition θα κυκλοφορήσουν. Ο πεντακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος των 2.5 λίτρων παραμένει στους 400 ίππους και τα 480 Nm, συνεργαζόμενος με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic και το σύστημα τετρακίνησης Quattro. Συνδυασμός ικανότατος για 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δλ. και τελική ταχύτητα, που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα. Η Μεγάλη Βρετανία είναι η πρώτη που ανακοίνωσε τιμή για το τελευταίο ΤΤ, το οποίο ξεκινά από τις 87.650 λίρες (100.638 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store