To νέο Lexus LX τρομοκρατεί με τη μάσκα του!

Η Lexus προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας γενιάς LX, του κορυφαίου SUV, που πραγματικά τρομοκρατεί με τη μάσκα που διαθέτει!

Το νέο Lexus LX πατάει στην νέα πλατφόρμα GA-F και σύμφωνα με τη μάρκα πρόκειται για το «απόλυτο sport SUV» που ξεχωρίζει με το επαναστατικό του design, με τη μάσκα να είναι το σημείο εκείνο που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα, συνδυαστικά μάλιστα με τα στενά φωτιστικά σώματα! Στο πίσω μέρος πλέον το λογότυπο της εταιρείας αποτυπώνεται ολογράφως, ενώ τα φανάρια συνδέονται μεταξύ τους με μια φάσα, ενώ νέος είναι κι ο πίσω προφυλακτήρας. Το παρουσιαστικό συμπληρώνεται από τις νέες ζάντες, η διάσταση των οποίων ξεκινάει από τις 18 ίντσες και φτάνει έως και τις 22! Μπορεί η Lexus να μην ανακοίνωσε τις ακριβείς εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου, όμως ανέφερε πως το μεταξόνιο παραμένει στα 2.850 χλστ. (όπως ακριβώς και η 1η γενιά του μοντέλου), νούμερο που υπόσχεται πληθωρικούς χώρους επιβατών.

Η καμπίνα είναι ανάλογη του ονόματος της Lexus και βρίθει πολυτέλειας. Το δέρμα και το ξύλο κυριαρχούν, ενώ υπάρχουν κι άφθονες δόσεις τεχνολογίας, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά και η μεγάλη οθόνη του infotainment με διαγώνιο 12,3 ιντσών. Μάλιστα πιο χαμηλά συναντάμε ακόμα μια οθόνη 7 ιντσών μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα κλιματισμού. Στην μεγαλύτερη οθόνη προβάλλεται και η εικόνα από το νέο Multi-Terrain Monitor, που αποτελείται από τέσσερις κάμερες, δείχνει τον περιβάλλοντα χώρο γύρω αλλά και κάτω από το Lexus LX, διευκολύνοντας την κίνηση εκτός δρόμου! Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό άνεσης και ειδικά στην κορυφαία έκδοση VIP, δεν πρόκειται να λείψει τίποτα στους επιβαίνοντες. Οι χώροι είναι πλούσιοι με τα καθίσματα να είναι ανεξάρτητα (υπάρχει κι 7θέσια έκδοση), που μέσω της κεντρικής κονσόλας που διαθέτει χειριστήριο ελέγχου πολλών λειτουργιών, επιτρέπει την ανάκλιση των καθισμάτων έως και κατά 48 μοίρες!

Κάτω από το μεγάλο καπό του Lexus LX συναντάμε έναν κινητήρα βενζίνης με χωρητικότητα 3,5 λίτρων, με ισχύ 415 ίππων και 649 Nm ροπής. Η μετάδοση δύναμης εξασφαλίζεται από το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και φυσικά υπάρχει και τετρακίνηση. Συνδυαστικά με τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση που προσφέρει τη δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος και το σύστημα Multi-Terrain Select με τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, το LX μπορεί να κινηθεί παντού!

Get it on Google Play Download on the App Store