Το πιο «σκληρό» Mazda BT-50 ψάχνει για βουνά

Η Mazda παρουσίασε στην Αυστραλία την πιο σκληροτράχηλη εκδοχή του BT-50, αλλά μάλλον έκανε λάθος στην επιλογή του τοπίου για τη φωτογράφιση και αντί για βουνά, βλέπουμε το ιαπωνικό pick up στην πόλη.

Το BT-50 LE, όπως ονομάζεται η έκδοση, ξεχωρίζει από το ενσωματωμένο bull bar και τον διαφορετικό προφυλακτήρα μπροστά, που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τη γωνία προσέγγισης και να μην «τρελαίνει». τους αισθητήρες (των αερόσακων κυρίως) σε τυχόν εκτός δρόμου χτυπήματα. Στην καρότσα συναντάμε μπάρες από ανοξείδωτο ατσάλι με ενσωματωμένο το τρίτο φως φρένων, ενώ διαφορετικά είναι και τα φωτιστικά σώματα μπροστά, με τα σκουρόχρωμα κρύσταλλα. Σαν κορυφαία έκδοση που είναι, η LE διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα σε θέμα εξοπλισμού: από αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και δερμάτινα καθίσματα, μέχρι είσοδο χωρίς κλειδί και σύστημα πολυμέσων με navigation, Android Auto/Apple Car Play και κάμερα οπισθοπορείας. Το μόνο που λείπει από το πιο «σκληρό» Mazda, είναι λίγο χώμα, λάσπες και βράχια (εδώ το απλό BT-50, για να μπούμε στο κλίμα).

Κάτω από το καπό συναντάμε τη μοναδική επιλογή του BT-50 αυστραλιανών προδιαγραφών, που ταυτόχρονα είναι και η ισχυρότερη. Ο 3.0λιτρος ντίζελ των 190 ίππων στις 3.600 σ.α.λ. και 450 Nm στις 1.600-2.600 σ.α.λ. συνεργάζεται αποκλειστικά με σύστημα τετρακίνησης, 6άρι αυτόματο κιβώτιο και προσφέρεται επίσης αποκλειστικά σε διπλοκάμπινη διάταξη. Εξίσου αποκλειστικό και το ασημί χρώμα του αμαξώματος, με την ονομασία Ingot Silver Metallic.

Το αντίτιμο για όλα τα παραπάνω ορίζεται στις 64.295 δολάρια Αυστραλίας, που μάς κάνουν περίπου 41.282 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store