Εκτελούνται μεταφοραί με νέο Toyota Corolla Hybrid

Το νέο Toyota Corolla είναι κατά γενική ομολογία το καλύτερο και πιο δυναμικό σχεδιαστικά που έχει ποτέ παρουσιαστεί στην πολυετή του πορεία. Το κοινό έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις επιβατικές εκδόσεις: Το πιο σπορτίφ Hatchback, το κλασικό Sedan και το πρακτικότερο Touring Sports (station wagon).

Τώρα, το νέο Corolla αποκτά και επαγγελματική έκδοση Van, χρησιμοποιώντας ως βάση το Touring Sports 1.8 λτ. Hybrid. Η πρεμιέρα του Corolla Commercial van, του πρώτου full hybrid van στην κατηγορία του, έγινε στην Έκθεση Επαγγελματικών οχημάτων του Μπέρμινχαμ. Κατασκευασμένο το εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στο Burnaston, το αυτοκίνητο ενισχύει την γκάμα των επαγγελματικών Toyota, η οποία αποτελείται από τα Proace, Proace City και Hilux. Οι πωλήσεις του αργούν ακόμα, αφού θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2022, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η πρώτη αγορά που θα το υποδεχτεί.

Σε σχέση με το επιβατικό Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid των 4.650 χλστ. μήκους, το van έχει μόνο τις δύο θέσεις μπροστά. Το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί, ενώ για λόγους ασφαλείας έχει προστεθεί ένα διαχωριστικό πλέγμα μεταξύ καμπίνας επιβατών και του χώρου φόρτωσης με το επίπεδο δάπεδο. Επιδόσεις και δυνατότητες φόρτωσης δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Ενδεικτικά, το Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid με τη συνδυαστική ισχύ των 122 ίππων εμφανίζει κατανάλωση 4,6 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 103 γρ./χλμ., επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Ο χώρος αποσκευών με τα πίσω καθίσματα και το κάλυμμα έχει χωρητικότητα 596 λτ. και η ικανότητα ρυμούλκησης με φρένα είναι 750 κιλά.

Get it on Google Play Download on the App Store