Φινάλε του Toyota FJ Cruiser με το Final Edition

Η Toyota αποχαιρετά ένα από τα μακροβιότερα εν ενεργεία μοντέλα της, καθώς μετά από 15 χρόνια παραγωγής ρίχνει την αυλαία για το FJ Cruiser στη Μέση Ανατολή, με την έκδοση Final Edition.

Το FJ Cruiser ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην εκεί αγορά το 2007, σημειώνοντας αξιοσημείωτα νούμερα πωλήσεων επί μιάμιση δεκαετία. Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να βγάλουν στη σύνταξη και στη Μέση Ανατολή το διαχρονικό SUV τους, με την έκδοση που το αποχαιρέτησαν από τη δική τους αγορά, πίσω στο 2017. Φωτογραφίες από το σαουδαραβικό FJ Cruiser Final Edition δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, όμως η Toyota ανακοινώνει πως θα είναι πανομοιότυπο με το προ 5ετίας JDM Final Edition. Το μπεζ χρώμα στο αμάξωμα και η μαύρη μάσκα ξεχωρίζουν, συγκριτικά με τη λευκή οροφή και τη χρωμιωμένη γρίλια του απλού FJ Cruiser, ενώ ανάλογο σχεδιαστικό αντίκτυπο προκαλούν οι μεγαλύτερες ζάντες. Μαύρης απόχρωσης και τα καλύμματα των καθρεπτών μαζί με εκείνο της ρεζέρβας, σε ένα ακόμα πιο σκληροτράχηλο παρουσιαστικό από αυτό που μας έχει συνηθίσει το 4×4 της Toyota.

Στο λιτό εσωτερικό συναντάμε μπεζ εκφάνσεις στο ταμπλό και τις νέες επενδύσεις, με τις αλλαγές ωστόσο να είναι σημαντικά λιγότερες εν συγκρίσει με το εξωτερικό. Την κίνηση αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός 24βάλβιδος V6 των 4.0 λίτρων, με απόδοση 270 ίππων και 380 Nm, σε συνδυασμό με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης τριών διαφορικών (ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπλοκέ το πίσω). Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 1.000 κομμάτια, με την τιμή ακόμα να παραμένει μυστήριο.

Get it on Google Play Download on the App Store