Νέο πισωκίνητο Toyota Mark X GRMN με 318 άλογα

Η Toyota επαναφέρει στο προσκήνιο το άκρως δυναμικό μοντέλο της Mark X GRMN, το οποίο είχε εμφανιστεί τελευταία φορά το Δεκέμβριο του 2014 και είχε διατεθεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία σε μόλις 100 αντίτυπα. Το νέο ομώνυμο μοντέλο θα είναι και πάλι περιορισμένης παραγωγής (350 οχήματα), ενώ την πρώτη επίσημη εμφάνισή του έκανε σήμερα στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

Δείτε ακόμη: Toyota Corolla: Παγκόσμιο best seller και το 2018

Οι διαφορές σε σχέση με το Mark X 350 RDS που βασίζεται είναι πολλές στο αμάξωμα, στο εσωτερικό και στα μηχανικά του μέρη. Την πιο σπορ εξωτερική του εικόνα τονίζουν οι μυώδεις προφυλακτήρες με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα εμπρός και το διαχύτη πίσω, οι δύο διπλές απολήξεις των εξατμίσεων, η διακριτική αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό και οι 19 ιντσών σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της BBS.

Πίσω από τους μεγάλους τροχούς ξεχωρίζουν τα ενισχυμένα δισκόφρενα με τις λευκές δαγκάνες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό προσφέρεται και οροφή κατασκευασμένη από ανθρακόνημα ενισχυμένο με πλαστικό, η οποία ζυγίζει 10 κιλά λιγότερο από τη μεταλλική και κοστίζει 270.000 γιεν (2.160 ευρώ).

Στο εσωτερικό του Toyota Mark X GRMN υπάρχουν διακοσμητικά από ανθρακόνημα, πεντάλ αλουμινίου, σπορ δερμάτινο τιμόνι με το λογότυπο GR, νέος πίνακας οργάνων με ταχύμετρο στα 280 χλμ./ώρα, μαύρη οροφή και σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ.

Κάτω από το εμπρός μυώδες καπό του φιλοξενείται ένα V6 3.5 λτ. ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο απόδοσης 318 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και με ροπή 380 Nm στις 4.800 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και η άφθονη… πλαγιολίσθηση είναι σίγουρη. Επιδόσεις δεν αναφέρει η Toyota για το βάρους 1.560 κιλών (1.550 κιλά με την carbon οροφή) και μήκους 4.795 χλστ. αμάξωμα, ωστόσο σίγουρα θα είναι αρκετά γρήγορο.

Δείτε ακόμη: O πρόεδρος της Toyota πήγε πίστα με το αυτοκίνητό του (+video)

Επιπλέον, το Toyota Mark X GRMN διαθέτει νέα αμορτισέρ και ελατήρια, καθώς και επαναρυθμισμένο κιβώτιο ταχυτήτων και τιμόνι για πιο σπορ οδηγική αίσθηση και μεγαλύτερη ακρίβεια στους χειρισμούς. Η εμπρός ανάρτησή του αποτελείται από διπλά ψαλίδια και η πίσω από πολλαπλούς συνδέσμους.

Οι παραγγελίες για το Toyota Mark X GRMN ξεκίνησαν στις 11 Ιανουαρίου στην τιμή των 5.130.000 γιεν (41.030 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store