Νέο SUV Toyota Corolla Cross με «γεύση» RAV4

Το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της Toyota, το Corolla με τις 48 εκατομμύρια πωλήσεις από το 1966 που λανσαρίστηκε και τη διάθεσή του σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως, αποκτά έκδοση SUV. Πρόκειται για το Corolla Cross, το οποίο εμφανίζει αρκετές διαφορές από τις «χαμηλότερες» εκδόσεις του και καμία συγγένεια με το μικρότερο Yaris Cross.

Δείτε ακόμα: 30 χρόνια από το Toyota Starlet GT Turbo (P80)

Εξωτερικά, το νέο Toyota Corolla Cross δεν θυμίζει καθόλου Corolla, αλλά προσεγγίζει περισσότερο την σχεδιαστική ταυτότητα του RAV4. Βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA GA-C των μικρομεσαίων της μοντέλων (Corolla, C-HR), όμως η πίσω ανάρτηση των πολλαπλών συνδέσμων έχει αντικατασταθεί με ημιάκαμπτο άξονα. Από πλευράς διαστάσεων, το Corolla Cross έχει μήκος 4.460 χλστ. (4.370 χλστ. το Corolla Hatchback), πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.620 χλστ. και μεταξόνιο 2.640 χλστ. (ίδιο με του Corolla Hatchback).

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το Toyota GRMN iQ Supercharger;

Αντίθετα με το εσωτερικό που δεν μοιάζει με Corolla, το εσωτερικό είναι ίδιο. Το ταμπλό και οι επενδύσεις στις πόρτες είναι παρόμοια, όμως η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται σε χώρους και συγκεκριμένα στο πορτ μπαγκάζ. Το τελευταίο, έχει χωρητικότητα 487 λτ. με κιτ επισκευής ελαστικού ή 440 λτ. με προσωρινή ρεζέρβα.

Για την κίνηση του Corolla Cross και ειδικά για την αγορά της Ταϊλάνδης όπου παρουσιάστηκε (θα διατεθεί και σε άλλες αγορές), υπάρχουν ένα υβριδικό σύνολο και ένα βενζίνης. Το υβριδικό αποτελείται από το μοτέρ βενζίνης των 1.8 λτ. ισχύος 98 ίππων στις 5.200 σ.α.λ. και με ροπή 142 Nm στις 3.600 σ.α.λ., συνδυαζόμενο με ένα ηλεκτροκινητήρα 72 ίππων και 163 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς των 122 ίππων μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός e-CVT κιβωτίου. Το μηχανικό σύνολο βενζίνης έχει χωρητικότητα 1.8 λτ., αποδίδει 140 ίππους στις 6.000 σ.α.λ., 177 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με ένα Super CVT-i κιβώτιο ταχυτήτων (κίνηση μπροστά).

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του νέου Toyota Yaris στην Ελλάδα

Get it on Google Play Download on the App Store