Νέο Toyota RAV4 με τεχνολογία που του έλειπε

Η Toyota παρουσίασε το νέο RAV4 με μια σειρά από τεχνολογικές κυρίως αναβαθμίσεις, καθώς και με νέες λειτουργίες που προστίθενται στο σύστημα ασφαλείας Toyota Safety Sense. Οι αλλαγές επεκτείνονται σε όλη τη γκάμα των υβριδικών ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών ηλεκτρικών μοντέλων.

Ξεκινώντας από το σύστημα πολυμέσων, διακρίνεται αμέσως από τη νέα έγχρωμη και υψηλής ευκρίνειας οθόνη των 10,25 ιντσών. Ενσωματώνει πλοήγηση βάσει cloud, ενώ χάρη στο τετραετές πακέτο δεδομένων over-the-air «Smart Service», οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης της Toyota χωρίς να χρειάζεται να συνδέσουν το κινητό τους με το όχημα. Μέσω της εφαρμογής MyT οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διάφορες πληροφορίες, όπως στοιχεία οδήγησης, επίπεδα καυσίμου, εντοπισμό του οχήματος κ.λπ. Νέες είναι και οι φωνητικές εντολές, που ανταποκρίνονται στη ρύθμιση του κλιματισμού, στις τηλεφωνικές κλήσεις, στο άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων, λέγοντας «Hey Toyota». Το νέο RAV4 διαθέτει περισσότερες απομακρυσμένες λειτουργίες, όπως ενημέρωση για το αν έχει μείνει ανοιχτό κάποιο παράθυρο, οι πόρτες είναι ξεκλείδωτες, ή τα φώτα έμειναν αναμμένα.

Νέος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τη μεγάλη οθόνη TFT των 12,3 ιντσών (εκτός της βασικής έκδοσης των 7 ιντσών). Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει διάφορες πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται. Αυτές οι διατάξεις παρουσιάζονται σε τέσσερα διαφορετικά θέματα στυλ για μια πιο προσαρμοσμένη εμφάνιση και αίσθηση Casual, Smart, Sport και Tough.

Όσον αφορά το αναβαθμισμένο Toyota Safety Sense, το σύστημα Pre-Collision System (PCS) βοηθά στην ανίχνευση αντίθετα διερχόμενων οχημάτων σε στροφές και διασταυρώσεις. Επιπλέον το σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης, βοηθά τον οδηγό στο να αποφύγει ένα πεζό που διασχίζει το δρόμο. Στο RAV4 Plug-in, το σύστημα θα αναγνωρίζει και θα αντιδρά σε ποδήλατα και σταθμευμένα οχήματα. Το PCS του RAV4 Plug-in αποκτά επίσης τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα οχήματα που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα στη λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και να μειώνει τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης.

Μία ακόμα προσθήκη αφορά το νέο χρώμα αμαξώματος Platinum White Pearl. Η παραγωγή του αναβαθμισμένου Toyota RAV4 θα ξεκινήσει το 3ο τρίμηνο του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store