Νέο υβριδικό SUV Toyota Urban Cruiser Hyryder

Η Toyota παρουσίασε το Urban Cruiser Hyryder, που τοποθετείται στο B Segment και έχει σκοπό να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Hyundai Creta και Skoda Kushaq.

Το νέο compact SUV εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Maruti Suzuki, κάτι που φαίνεται στις γραμμές του αμαξώματος. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από τη μάσκα Crystal Acrylic, που είναι σε μεγάλο μέρος κλειστή και συνοδεύεται από ενθέσεις χρωμίου, οι οποίες ουσιαστικά την «κόβουν» στη μέση. Τα κυρίως φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα, πέριξ της μεγάλης εισαγωγής. Λεπτά είναι και τα πίσω φανάρια, τα οποία ενώνονται από μια λωρίδα με γενναιόδωρη χρήση χρωμίου.

Το μήκος του Ubran Cruiser Hyryder φτάνει τα 4.365 χλστ., το πλάτος τα 1.795 χλστ., το ύψος τα 1.635 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.600 χλστ., καθιστώντας το 370 χλστ. μακρύτερο από το απλό Urban Cruiser και σχεδόν ισομεγέθες με το C-HR. Για την ακρίβεια, οι διαστάσεις είναι σχεδόν πανομοιότυπες με του Suzuki S-Cross, οπότε δεν αποκλείεται το νέο Toyota να βασίζεται στην πλατφόρμα του.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια οθόνη αφής 9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών. Ο διακόπτης για τα προγράμματα λειτουργίας προέρχεται από τη Suzuki, ενώ ο εξοπλισμός στις κορυφαίες εκδόσεις περιλαμβάνει από πανοραμική ηλιοροφή και ambient φωτισμό, μέχρι head-up display και κάμερα 360 μοιρών. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, υπάρχουν λειτουργίες τηλεχειρισμού με χρήση smartphone ή smartwatch και φωνητικός έλεγχος συμβατός με το Google Assistant και το Siri

Το Hyryder προσφέρεται με δύο διαφορετικά υβριδικά κινητήρια σύνολα βενζίνης. Το βασικό αποτελείται από τη μονάδα «Neo Drive» της Suzuki, που συνδυάζει τον 1.5 λτ. κινητήρα της σειράς K  με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα ISG 12 Volt και μια μικρή μπαταρία 6Ah. Η συνδυαστική του ισχύς φτάνει τα 102 άλογα και 135 Nm, τροφοδοτώντας τον εμπρός άξονα είτε μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβώτιο είτε αυτόματου 6 σχέσεων. Το full hybrid προέρχεται από την Toyota, φέροντας και το γνώριμο σήμα «Hybrid».  Πρόκειται για το γνώριμο (από τα Yaris και Yaris Cross Hybrid) Hybrid Dynamic Force σύνολο, που απαρτίζεται από το 3κύλινδρο 12βάλβιδο VVT–i μοτέρ των 1.5 λίτρων, ισχύος 92 ίππων και 120 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων και 141 Nm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στα 116 άλογα και κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω του κιβωτίου e-Drive, με την Toyota να ισχυρίζεται πως το Urban Cruiser Hyryder Hybrid είναι το πιο οικονομικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Το Toyota Urban Cruiser Hyryder θα παράγεται στο εργοστάσιο Bidadi στην Καρνατάκα της Ινδίας, μαζί με το επερχόμενο αδερφάκι του από τη Suzuki.

Get it on Google Play Download on the App Store