Συλλεκτικό και πανάκριβο Toyota Land Cruiser Sahara

H Toyota παρουσίασε μια νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Land Cruiser, η οποία διακρίνεται για το συλλεκτικό της χαρακτήρα και το πολύ υψηλό αντίτιμο αγοράς.

Το Land Cruiser Sahara Horizon χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα, τα φιμέ φωτιστικά σώματα εμπρός και τον πλήρη εξοπλισμό στο εσωτερικό. Δερμάτινα καθίσματα, χρωμιωμένες λεπτομέρειες, ραμμένα «Land Cruiser» σε υποβραχιόνιο και καθίσματα, μαζί με τα σηματάκια «Sahara Horizon» και υπερπλήρη εξοπλισμό.

Δείτε ακόμα: Υβριδικό 300+ ίππων το νέο Toyota Land Cruiser

Κάτω από το καπό συναντάμε έναν ντίζελ V8 4.5 λίτρων και 272 ίππων, με τη ροπή να φτάνει τα 650 Nm στις 1.600-2.600 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ καθότι μιλάμε για Land Cruiser, παρούσες είναι και οι «κοντές» σχέσεις. Πάμε τώρα στην ουσία της έκδοσης.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει η 2λιτρη Toyota Supra;

Όπως είπαμε, πρόκειται για μοντέλο περιορισμένης παραγωγής. Μόλις 400 Land Cruiser Sahara Horizon θα διατεθούν, όλα για την αγορά της Αυστραλίας και με την τιμή να φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα: 129.090 αυστραλιανά δολάρια απαιτούνται για κάθε ένα Sahara Horizon (λίγο πάνω από 86.000 δολάρια Αμερικής). Για να αντιληφθούμε καλύτερα το πόσο ακριβό είναι το συγκεκριμένο Land Cruiser, αρκεί να αναφέρουμε πως στη χώρα των καγκουρό η Supra -η «μεγάλη», με τον 3λιτρο τούρμπο και τα 340 άλογα- ξεκινά από τις 84.900 δολάρια, με την πλουσιότερη έκδοση να τιμολογείται 10.000 παραπάνω! Κοντολογίς, η ειδική έκδοση του Land Cruiser είναι πάνω από 30.000 δολάρια ακριβότερη από την πιο ακριβή Supra!

Get it on Google Play Download on the App Store