Το Toyota C-HR Prologue προλογίζει το νέο C-HR

Η ονομασία του νέου πρωτοτύπου της Toyota δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατατοπιστική. Το C-HR Prologue μας βάζει στον κόσμο της επόμενης γενιάς του δημοφιλούς crossover, που από το 2016 μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο καλοπουλημένα και ιδιαίτερα αυτοκίνητα της αγοράς.

Οι γραμμές της δεύτερης γενιάς θα συνεχίσουν να κινούνται σε φουτουριστικό μοτίβο, με το εμπρός μέρος να δανείζεται στοιχεία από το νέο Crown και το πίσω να διατηρεί τη φαντασμαγορική διαμόρφωση του σημερινού, αλλά σε ακόμα πιο δυναμική εκτέλεση. Στο Prologue τα φανάρια αποτελούνται από δυο λεπτές συστοιχίες LED, που αφενός φτάνουν μέχρι το σήμα της Toyota στο μέσο της πέμπτης πόρτας, αφετέρου «αγκαλιάζουν» τα πλαϊνά του αμαξώματος. Ακόμα πιο φανταχτερός και ο χρωματικός συνδυασμός, όπου στην αντίθεση ασημί-μαύρο προστίθεται χρυσαφί απόχρωση στην αεροτομή και το διαχύτη.

Ιδιαίτερες πινελιές συναντάμε και στις εμπρός πόρτες, με τη μορφή πτυσσόμενων χερουλιών και καμερών αντί για καθρέπτες. Στις πίσω, οι χειρολαβές εξακολουθούν να κρύβονται στη γωνία του παραθύρου. Οι Ιάπωνες δεν ανακοινώνουν διαστάσεις, αλλά αναφέρουν πως οι πρόβολοι είναι μικρότεροι και το μεταξόνιο ελαφρώς αυξημένο. Το C-HR Prologue, όπως και το τρέχον C-HR , εξελίχθηκε από το σχεδιαστικό κέντρο ED² της Toyota, στη νότια Γαλλία. Αν εξαιρέσουμε τις ζάντες, τις κάμερες, τις πτυσσόμενες χειρολαβές και τις χρυσαφί ενθέσεις πάντως, το Prologue φαίνεται σαν να είναι έτοιμο για παραγωγή.

Σχετικές ανακοινώσεις απουσιάζουν και εδώ από τη φίρμα του Αΐτσι, με τους εκπροσώπους να δηλώνουν πως το νέο C-HR «θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα γυρίζει κεφάλια σε όλη την Ευρώπη». Εξίσου μεγάλες αλλαγές θα συνοδεύουν τη δεύτερη γενιά του εξαιρετικά επιτυχημένου crossover, και στα μηχανικά μέρη. Η full hybrid αρχιτεκτονική του σημερινού θα εμπλουτιστεί με plug-in υβριδικά, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Όπως φανέρωσαν και τα πατενταρισμένα σκίτσα που διέρρευσαν τον προηγούμενο μήνα, το νέο C-HR θα προσφέρεται τόσο ως απλό υβριδικό (όπως το τρέχον), όσο και με PHEV σύνολο, αλλά και EV έκδοση. Το ντεμπούτο του αναμένεται εντός του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store