Το Toyota Highlander έρχεται στην Ευρώπη

Το μεγαλύτερο SUV στην γκάμα της Toyota έρχεται στην Ευρώπη, αποκλειστικά ως υβριδικό και τοποθετούμενο πάνω από το RAV4.

Μέχρι σήμερα, το Highlander ήταν διαθέσιμο στις Η.Π.Α., την Αυστραλία, τη Ρωσία και άλλες αγορές. Στην Ευρώπη της Δύσης, όμως, δεν το βλέπαμε. Αυτό θα αλλάξει από τις αρχές του 2021, όταν το τεράστιο ιαπωνικό SUV των 4.950 χλστ. μήκους θα περάσει τα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου. Μοναδικό κινητήριο σύνολο θα είναι το υβριδικό των 2.5 λίτρων, που γνωρίζουμε από το αντίστοιχο RAV4 (όχι το plug-in). Ο 2.5άρης βενζινοκινητήρας λειτουργεί σε κύκλο Attkinson και συνεργάζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες: έναν στην έξοδο του κιβωτίου κι άλλον έναν στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 244 ίππους, ούσα αυξημένη κατά 22 άλογα σε σχέση με το τετρακίνητο RAV4 Hybrid.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το Toyota RAV4 των 306 ίππων;

Η 4η γενιά του Highlander βασίζεται στην νέα παγκόσμια πλατφόρμα TGNA (Toyota Global New Architecture), μοιραζόμενο πολλά μηχανικά μέρη με τα Camry και Avalon. Είναι από τα ελάχιστα SUV που προσφέρει δυνατότητα μεταφοράς 8 επιβατών, καθώς η τρίτη σειρά καθισμάτων μπορεί να παραγγελθεί σε τριθέσια διάταξη. Με όλα τα καθίσματα στη θέση τους, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 453 λίτρα. Όταν αναδιπλωθούν όλα, πλην οδηγού-συνοδηγού, εκτοξεύεται στα 2.387! Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κανονική, πενταθέσια διάταξη, η χωρητικότητα είναι 1.370 λίτρα.

Διαβάστε επίσης: Θα αγοράζατε με 40.000 ευρώ το Toyota Camry;

Παρά τις πληθωρικές διαστάσεις και το βάρος των 2.084 κιλών, η Toyota ανακοινώνει μέση τιμή κατανάλωσης 6,7 λίτρων/100 χλμ. Τιμές είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθούν σε κάποια χώρα, οπότε θα πάρουμε αυτές των Η.Π.Α. για μπούσουλα. Εκεί, το Highlander Hybrid ξεκινάει από τις 39.800 δολάρια (36.787 ευρώ) και φτάνει μέχρι τις 47.000 (43.736 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store