Αυτό είναι το VW χωρίς τιμόνι και πεντάλ! (+video)

Το VW I.D. Vizzion Concept θα σας είναι γνωστό καθώς ήδη σας το έχουμε δείξει μέσα από επίσημα σκίτσα της γερμανικής μάρκας. Πλέον έχουμε και τις επίσημες εικόνες του όμως αλλά και το πρώτο του video από την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία άνοιξε τις πύλες της σήμερα.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ευρωπαϊκό “Aυτοκίνητο της Xρονιάς 2018”

Όπως είχαμε γράψει και την προηγούμενη φορά, πρόκειται για το τέταρτο μοντέλο της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW η οποία φέρει την διακριτική ονομασία I.D. η οποία στο μέλλον θα έχει όλο και μεγαλύτερη παρουσία. Τα προηγούμενα τρία είναι τα I.D. Hatchback, Crozz και Buzz, με το Vizzion να είναι αυτό που η VW θεωρεί πως θα επικρατήσει στο μέλλον στην κατηγορία των μεγάλων μοντέλων.

Το πρωτότυπο γερμανικό μοντέλο ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά με τον φουτουριστικό σχεδιασμό του αμαξώματός του και με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειές του. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον όμως είναι πως με το αντικριστό άνοιγμα των θυρών, αντιλαμβάνεσαι πως από το εσωτερικό λείπουν πεντάλ, τιμόνι και όποια χειριστήρια είναι αναγκαία για έναν οδηγό. Και αυτό γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο είναι πλήρως αυτόνομο.

Το VW I.D. Vizzion Conept παίρνει πνοή από δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, με τον εμπρός να αποδίδει 102 ίππους και των πίσω να έχει διπλάσια ισχύ. Όταν αυτοί οι δύο λειτουργούν συνδυαστικά χαρίζουν στο Vizzion 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, με την αυτονομία του να φτάνει στα 665 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το Skoda καίει βενζίνη, CNG και… ρεύμα!

Όσον αφορά στην παραγωγή του αυτοκινήτου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των Γερμανών, το I.D. Vizzion θα πάψει να είναι… Concept από το 2022 όταν και θα οδηγηθεί στην παραγωγή. Μένει να κάνουμε υπομονή λοιπόν και να δούμε αν σε τέσσερα χρόνια από σήμερα το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει μόνο του στους δρόμους και φυσικά αν οι δρόμοι θα είναι έτοιμοι να το υποδεχτούν.

Get it on Google Play Download on the App Store