Final countdown για το νέο Volkswagen ID.7

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του VW ID.7 ξεκίνησε και η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Απριλίου. Τώρα η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας βρίσκεται στην τελευταία φάση των δοκιμών, ενώ η Volkswagen ανακοίνωσε νέες λεπτομέρειες για το μεγάλο της σεντάν, που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2023.

Το καμουφλαρισμένο ID.7 πραγματοποιεί τα τελευταία τεστ στην περιοχή Αλικάντε της Ισπανίας (κοντά στη Βαλένθια), σε επαρχιακές διαδρομές με στροφές. Ο Kai Grünitz, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι υπεύθυνος για την Ανάπτυξη, εξηγεί: «Με το ID.7 έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες της πλατφόρμας MEB. Χρησιμοποιήσαμε επίσης έναν νέο, πιο ισχυρό και πιο αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, βελτιώσαμε την ποιότητα ελέγχου του μηχανισμού κίνησης και έτσι μπορέσαμε να αυξήσουμε περαιτέρω την οδηγική άνεση. Ο συνδυασμός ενός ανώτερου συστήματος μετάδοσης κίνησης, του άνετου εξοπλισμού οδήγησης και της μεγάλης αυτονομίας καθιστούν το ID.7 το τέλειο σεντάν για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων».

Με τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα – έως 700 χλμ. αυτονομία

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει ένα εξαιρετικά αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα αναπτυγμένο από τη Volkswagen, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος και με την υψηλότερη ροπή σε Volkswagen ID. μέχρι στιγμής. Η μονάδα ισχύος με την εσωτερική ονομασία APP550 αναπτύχθηκε από την Volkswagen Group Components στο Κάσελ και παράγεται επίσης εκεί. Η νέα ηλεκτρική κίνηση έχει βελτιστοποιηθεί πάνω από όλα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας: ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, προβλέπονται αυτονομίες έως 700 χιλιόμετρα και χωρητικότητα φόρτισης έως 200 kW.

Δρομέας μεγάλων αποστάσεων

Στο VW ID.7 o προαιρετικός προσαρμοζόμενος έλεγχος των αναρτήσεων (DCC) και τα χαρακτηριστικά οδήγησης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έχουν βελτιωθεί θεμελιωδώς. Χάρη στις επιλογές των προφίλ οδήγησης, θα προσφέρει μεγάλη διαφορά μεταξύ άνεσης και σπορτίφ συμπεριφοράς. Μαζί με το νέο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, τα συστήματα εξασφαλίζουν ακριβή οδηγική συμπεριφορά και μέγιστη σταθερότητα. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν επίσης μπει στο ρυθμό τους ως μέρος των test drives στην Ισπανία.

Υψηλές ανέσεις στο εσωτερικό

Η Volkswagen υπόσχεται με το ID.7 να παρέχει μεγάλη ευρυχωρία τόσο στις εμπρός όσο και στις πίσω θέσεις, μαζί με υψηλή ποιότητα και τεχνολογία. Το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και το μέγεθος του κλασικού πίνακα οργάνων έχει μειωθεί σημαντικά, όπου εκεί εμφανίζονται οι απαραίτητες ενημερώσεις. Ο οδηγός λαμβάνει άλλες σημαντικές πληροφορίες μέσω του επαυξημένης πραγματικότητας head-up display, όπως και μέσω της οθόνης των 15 ιντσών του συστήματος infotainment. Για παράδειγμα, με βάση τα σχόλια των πελατών, η λειτουργία του κλιματισμού έχει ενσωματωθεί μόνιμα στο ανώτατο επίπεδο λειτουργίας. Υπάρχουν επίσης ελεύθερα ρυθμιζόμενα κουμπιά άμεσης πρόσβασης. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στα νέας γενιάς εμπρός καθίσματα «ergoActive seats» με προσαρμοζόμενο κλιματισμό, σύστημα μασάζ και έως 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης.

Get it on Google Play Download on the App Store