Νέο μικρό SUV Volkswagen Taigun

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα SUV έχουν πλέον καταλύσει τις αγορές και συνεχώς παρουσιάζονται καινούργια μοντέλα κάθε κατηγορίας, από μικρά μέχρι μεγάλα πολυτελείας. Η VW, η οποία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα με SUV παρουσίασε στην Ινδία το νέο κόμπακτ SUV Taigun. Το όνομά του θυμίζει το Tiguan, όμως μοιάζει με το T-Cross, αλλά με αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW T-Roc 1.6 TDI 115 PS

Γυρνώντας πίσω στο 2013, η VW είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μικρό SUV με το όνομα Taigun, ενώ το 2014 είχε κάνει ξανά την εμφάνισή του με αλλαγές. Τώρα έκανε νέα πρεμιέρα και πλέον είναι πιο κοντά στην παραγωγή από ποτέ. Το μήκος του είναι  4,2 μ. και το μεταξόνιο είναι 2,65 μ. (παραπλήσιες με του T-Roc και μεγαλύτερο από το T-Cross).

Σχεδιαστικά έχει γνώριμα στοιχεία από τα υπόλοιπα SUV της VW, όπως είναι η πλατιά παραλληλόγραμμη μάσκα και τα ανάλογου σχήματος φωτιστικά σώματα, ο ανάγλυφος εμπρός προφυλακτήρα, τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά και τα σχεδόν ίδια πίσω φώτα με του T-Cross. Για το εσωτερικό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία, ωστόσο και αυτό θα ακολουθεί τα γνώριμα πρότυπα της VW.

Δείτε ακόμη: Στο Μέτσοβο με το VW T-Cross 1.0 TSI 115 PS

Για την κίνησή του, η VW αναφέρει ένα TSI με 7άρι DSG, επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ. και τελική ταχύτητα 183 χλμ./ώρα. Πολύ πιθανό να πρόκειται για τον 1.0 TSI 115 PS.

Get it on Google Play Download on the App Store