Νέο σπορτίφ μικρό SUV Coupe VW Nivus

Η VW αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα το νέο και μικρότερο SUV Coupe μοντέλο της Nivus. Αρχικά θα ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του από τη Βραζιλία (όπου και αναπτύχθηκε και θα παράγεται), ενώ από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα το δούμε και στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμα: VW T-Roc 1.0 TSI ή 1.6 TDI στα ίδια λεφτά;

To αμάξωμά του με τις δυναμικές γραμμές από όλες τις πλευρές του παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Θεωρείται βέβαιο ότι θα προσελκύσει το κοινό που αναζητά ένα κόμπακτ SUV με σπορτίφ εμφάνιση. Το Nivus έχει μήκος 4.266 χλστ. (4.234 χλστ. έχει το T-Roc), πλάτος 1.757 χλστ., ύψος 1.493 χλστ. και μεταξόνιο 2.566 χλστ.

Δείτε ακόμα: VW T-Cross ή Polo στα ίδια λεφτά;

Στο εσωτερικό του η εικόνα είναι γνώριμη, καθώς είναι ίδιο σχεδιαστικά με εκείνο του νέου Polo. Επίσης, η VW υπόσχεται άνετους χώρους για τους επιβάτες και ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ 415 λτ. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής των 10 ιντσών, ενώ υπάρχει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10 ιντσών. Επίσης, στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα ανέσεων και ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Συγκριτικό: VW T-Cross Vs Hyundai Kona

To Nivus θα λανσαριστεί στη Βραζιλία στην έκδοση 200 TSI με τον 3κύλινδρο 1.0 TSI κινητήρα διπλού καυσίμου (αιθανόλη – βενζίνη), ισχύος 128 ίππων και με ροπή 200 Nm (με αιθανόλη). Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store