Νέο VW Multivan για VIP μετακινήσεις

Το εντελώς νέο Multivan αποκάλυψε η VW, το οποίο εμφανίζεται πολύ μοντέρνο σχεδιαστικά εξωτερικά και στο εσωτερικό με τις έως 7 θέσεις, πιο πρακτικό, με βελτιωμένη συνδεσιμότητα και για πρώτη φορά, επιλογή plug-in hybrid.

Το αμάξωμα του νέου VW Multivan διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία των προκατόχων του, όμως έχει πιο αιχμηρή αισθητική, πολλές ευθείες γραμμές, γυάλινες επιφάνειες και παραλληλόγραμμα σχήματα. Οι διαστάσεις του είναι πληθωρικές, με 4.973 χλστ. μήκος, 1.941 χλστ. πλάτος, 1.903 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 3.124 χλστ. Επιπλέον, υπάρχει και μακρύτερη έκδοση με μήκος 5.173 χλστ. Συνολικά διαθέτει μακρύτερο μεταξόνιο, μεγαλύτερο πλάτος, χαμηλότερο ύψος και βελτιωμένη αεροδυναμική, ενώ πατάει σε ζάντες διαμέτρου έως 19 ιντσών. Το Multivan εξοπλίζεται με LED φώτα στάνταρ, όμως προαιρετικά διατίθενται τα πιο εξελιγμένα IQ.LIGHT – LED matrix με την προσαρμοζόμενη δέσμη φωτός.

Περνώντας στο εσωτερικό, το νέο Multivan προσφέρει περισσότερη ευελιξία και ευρυχωρία από ποτέ, με ένα νέο αρθρωτό, ελαφρύ σύστημα καθισμάτων και ένα καινοτόμο τραπέζι. Οι δύο πίσω σειρές των 5 θέσεων είναι ελαφρύτερες έως 25% και μπορούν να συρθούν, μέχρι και να αφαιρεθούν. Επίσης, η δεύτερη σειρά μπορεί να μετακινηθεί 180 μοίρες και να δημιουργηθεί ένα meeting room. Ανεξάρτητα και πλήρως ευέλικτα είναι και τα τρία ανεξάρτητα καθίσματα της τρίτης σειράς. Καινοτόμο σχεδιασμό έχει το πολλαπλών λειτουργιών τραπεζάκι, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε από τις σειρές των καθισμάτων.

Το ταμπλό είναι πλήρως ψηφιοποιημένο, με μια οθόνη 10,25 ιντσών του Digital Cockpit και μια 10 ιντσών του συστήματος πολυμέσων. Την πρακτικότητα ενισχύει με τη σειρά του και το τεχνολογίας shift-by-wire κιβώτιο ταχυτήτων DSG (στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις). Η βασική έκδοση προσφέρει 469 λτ. χώρου αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων και επεκτείνεται στα 1844 λτ. πίσω από τη δεύτερη σειρά. Συνολικά φτάνει έως τα 4.053 λτ. στη μακρύτερη έκδοση.

Το Multivan διαθέτει περισσότερα από 34 συστήματα υποβοήθησης οδηγού που βελτιώνουν την ασφάλεια, την άνεση και την ευκολία. Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB του VW Group, το νέο Multivan έχει ελκτική ικανότητα έως 2.000 κιλά και περιλαμβάνει τρία μηχανικά σύνολα. Το νέο Multivan eHybrid συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 1.4 TSI 150 PS και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 218 ίππους. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός DSG κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 13kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, εξασφαλίζοντας χώρους και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Το Multivan με κίνηση εμπρός είναι ακόμα διαθέσιμο με δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης: ένα 1.5 TSI 136 PS και ένα 2.0 TSI 204 PS. Την γκάμα συμπληρώνει ένας πετρελαίου 150 ίππων (προφανώς 2.0 λτ.), που θα προστεθεί το επόμενο έτος. Σε κάθε περίπτωση στάνταρ είναι το 7τάχυτο DSG.

Get it on Google Play Download on the App Store