Προ των πυλών ανανέωση για το VW ID.3

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα από την επικείμενη ανανέωση του ID.3, η οποία δεν θα περιοριστεί μόνο σε αλλαγές στην εμφάνιση αλλά θα αφορά και τον εσωτερικό κόσμο του πρώτου ID.

Για την ακρίβεια, το φρεσκάρισμα θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη των τεχνολογιών και την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακότητας στην καμπίνα, με τις εξωτερικές αλλαγές να αφορούν μόνο μικρές διαφοροποιήσεις στα φανάρια και τους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό, η VW υπόσχεται να βελτιωμένη ποιότητα και μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, που από τις 10 ίντσες θα φτάσει τις 12. Παράλληλα, η  κεντρική κονσόλα θα επανασχεδιαστεί για να φιλοξενεί ένα ζευγάρι ποτηροθήκες, ενώ στο πίσω μέρος ένα αφαιρούμενο δάπεδο θα ενισχύσει την πρακτικότητα.

Το λογισμικό θα τροποποιηθεί ξανά, ακολουθούμενο από over-the-air αναβαθμίσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της απόδοσης των επιμέρους συστημάτων, ιδίως του infotainment και των επικουρικών. Ειδικότερα, οι ενημερώσεις θα αφορούν κυρίως το Travel Assist και το Park Assist Plus, με τους Γερμανούς να δηλώνουν πως «άκουσε τους πελάτες μας και έχουμε εφαρμόσει πολλές από τις προτάσεις τους».

Πέρα από τα εργοστάσια του Ζβίκαου και της Δρέσδης, την παραγωγή του ID.3 θα αναλάβει από το 2023 και το Βόλφσμπουργκ. Μια απόφαση που ελήφθη προκειμένου να περιοριστούν οι χρόνοι αναμονής, λόγω της ζήτησης που απολαμβάνει το ηλεκτρικό VW. Ακριβώς εξαιτίας του μεγάλου αυτού όγκου παραγγελιών, οι παραδόσεις του ανανεωμένου ID.3 δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store