Πρώτη εικόνα από το ταμπλό του νέου VW Amarok

Ύστερα από τις καμουφλαρισμένες εικόνες του αμαξώματος, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί ένα μέρος από το εσωτερικό του νέου VW Amarok. Συγκεκριμένα βλέπουμε τη νέα, πολύ μεγάλη κάθετη οθόνη αφής του infotainment (10 ή 12 ιντσών ανάλογα την έκδοση). Αμέσως θυμίζει την αντίστοιχη του «αδελφού» Ford Ranger, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άλλη ομοιότητα.

Η οθόνη πλαισιώνεται από αεραγωγούς σαν του Ranger, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε ότι έχουν άλλο σχεδιασμό. Τελείως διαφορετικά είναι τα φυσικά χειριστήρια στο κάτω μέρος της οθόνης, με αυτά του Amarok να έχουν σχήμα και διάταξη πλήκτρων (πλην του περιστροφικού διακόπτη για την ένταση του ήχου. Στην οθόνη θα ενσωματώνονται πάρα πολλές λειτουργίες του pickup, όπως ο κλιματισμός, η πλοήγηση, διαμορφώσεις του οχήματος κ.λπ. Κατά τα λοιπά βλέπουμε ότι το ταμπλό κυριαρχείται από «αυστηρές» γραμμές, με πολλές ευθείες, γωνίες και επίπεδες επιφάνειες. Το τιμόνι είναι γνώριμο, ενώ ο πίνακας οργάνων αναμένεται ψηφιακός.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες ανακοινώσεις της VW, το δεύτερης γενιάς Amarok θα εξοπλίζεται σε όλες τις εκδόσεις με φώτα LED, ή προαιρετικά με τα πιο εξελιγμένα iQ Light με τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED Matrix. Το επιβλητικό του αμάξωμα θα έχει μεγάλες διαστάσεις, όπως είναι 5.350 χλστ. μήκος, 1.910 χλστ. πλάτος, 1.880 χλστ. ύψος και 3.220 χλστ. μεταξόνιο. Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του θα φιλοξενούνται ένας κινητήρας βενζίνης και τέσσερις πετρελαίου, χωρητικότητας μεταξύ 2.0 και 3.0 λτ.

Get it on Google Play Download on the App Store