Συλλεκτικό VW Golf R 333 Limited Edition

H Volkswagen πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του πιο σκληροπυρηνικού Golf R 333 Limited Edition, το οποίο έχει απόδοση 333 ίππων και θα διατεθεί σε 333 αριθμημένα αντίτυπα. Ένα αυτοκίνητο που έγινε για να γιορτάσει η γερμανική μάσκα τα 21 χρόνια από τότε που έκανε την εμφάνισή του το ανώτερο σε επιδόσεις Golf παραγωγής, το R32.

Μοναδικές προσθήκες εξωτερικά και στο εσωτερικό

Τον ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα του ειδικού Golf R 333 Limited Edition τονίζουν διάφορες αποκλειστικές προσθήκες. Καταρχήν η απόχρωση Lime Yellow Metallic επεκτείνει τη χρωματική παλέτα του Golf R, το οποίο περιλαμβάνει τα Pure White, Lapiz Blue Metallic και Deep Black Pearl Effect. Βέβαια, το «λεμονί» μαζί με τη μαύρη οροφή και τα αυτοκόλλητα με το λογότυπο 333 στα πλαϊνά κάνουν τη διαφορά. Κάτι που ενισχύουν με τη σειρά τους οι μαύρες ζάντες 19  ιντσών Estoril και η εξάτμιση τιτανίου R Performance της Akrapovic.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια αριθμημένη πλακέτα στη διακοσμητική επένδυση από την πλευρά του συνοδηγού. Στον στάνταρ εξοπλισμό του Golf R 333 Limited Edition ανήκουν -μεταξύ άλλων- οι δερμάτινες επενδύσεις Nappa, τα ισχυρά martix φώτα IQ.LIGHT LED, πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, κεντρικός εμπρός αερόσακος, και ηχοσύστημα Harman Kardon με 8+1 ηχεία και απόδοση 480 W. Βέβαια όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα διαβάσετε παρακάτω έχουν το ανάλογο τίμημα. Στη Γερμανία οι τιμές του θα ξεκινούν από 76.410 ευρώ, ενώ οι πελάτες θα παραλάβουν το συλλεκτικό τους Golf από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το ισχυρότερο Golf με 333 άλογα

Το Golf R 333 Limited Edition είναι το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών. Ο 2.0 TSI αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ./ώρα. Οι αλλαγές που έγιναν στο turbo και στη βαλβίδα του γκαζιού βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την απόκριση, ειδικά στο «άσε-πάτα» γκάζι σε γρήγορες συνθήκες οδήγησης. Επιπλέον, η ισχύς του κινητήρα δεν κατανέμεται μόνο μεταξύ και πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ των δύο πίσω τροχών, για ακόμα πιο σπορ οδήγηση ειδικά στις στροφές. Τα αναπτυγμένα στην πίστα του Nürburgring προγράμματα Drift και Special κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό το Golf R 333 Limited Edition με τους τροχούς υπό γωνία.

Get it on Google Play Download on the App Store