Αντίστροφη μέτρηση για το κορυφαίο Volvo EX90

Η Volvo είναι χρόνια τώρα συνώνυμη της ασφάλειας, τομέας όπου η σουηδική φίρμα έχει διαπρέψει. Με το επερχόμενο Volvo EX90 ανεβάζει και άλλο τον πήχη, αφού η ασφάλεια που θα παρέχεται στο βασικό εξοπλισμό του θα είναι αυξημένη σε σχέση με κάθε προηγούμενο αυτοκίνητο Volvo.

Η αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα των SUV της Volvo θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, στους τομείς της ασφάλειας, ποιότητας και καινοτομίας. Τι μπορείτε λοιπόν να περιμένετε από το νέο Volvo EX90; Είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κατανοεί τόσο τον άνθρωπο όσο και τον χώρο που το περιβάλλει, ώστε να βοηθά να παραμείνετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας και οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επιπλέον, μπορεί να γίνεται πιο έξυπνο και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από τα νέα δεδομένα και δέχεται αναβαθμίσεις.

Η τελευταία τεχνολογία ασφαλείας που έχει αναπτύξει η Volvo βασίζεται στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως προκύπτει παγίως από δεκαετίες έρευνας στην ασφάλεια. Καθένας από μας είναι πιθανό να βιώσει ή να επηρεαστεί από τουλάχιστον μία σύγκρουση με αυτοκίνητο στη διάρκεια της ζωής του. H απόσπαση προσοχής και η κούραση είναι δεδομένα της ζωής, και ταξιδεύουν μαζί μας. Και στην κίνηση, το να συμβεί κάτι αδιανόητο είναι θέμα μόλις λίγων δευτερολέπτων.

Το Volvo EX90 έρχεται με μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που περιλαμβάνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία στους αισθητήρες, η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να καταλαβαίνει αυτό που νιώθετε και τον κόσμο γύρω σας. Κάμερες, ραντάρ και LiDAR, που υποστηρίζονται από πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή και λογισμικό, συνεργάζονται και δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο μία άποψη 360 μοιρών για τον κόσμο.

Οι αισθητήρες δεν κουράζονται ούτε αποσπάται η προσοχή τους. Σχεδιάστηκαν για να ανταποκρίνονται και να αντιδρούν όταν ο οδηγός καθυστερεί έστω και για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Το LiDAR αισθάνεται το δρόμο μπροστά σας, ημέρα ή νύχτα, και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα εκατοντάδες μέτρα μακριά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες, οι αισθητήρες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση έως και 20% των ατυχημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Στο εσωτερικό, η αόρατη ασπίδα ασφαλείας επίσης προσέχει τον οδηγό. Ειδικοί αισθητήρες και κάμερες, τροφοδοτούμενοι από τους αλγορίθμους εξελιγμένους από τη Volvo, μπορούν να αναγνωρίζουν και να μετρούν το επίπεδο συγκέντρωσης του βλέμματος. Η τεχνολογία επιτρέπει στο EX90 να βλέπει πότε ο χρήστης είναι αφηρημένος, κουρασμένος ή με άλλο τρόπο απρόσεκτος, περισσότερο από όσο ήταν δυνατόν σε ένα αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα.

Αρχικά θα προειδοποιεί μέσω απαλής δόνησης και στη συνέχεια πιο επίμονα εφόσον χρειάζεται. Σε περίπτωση που συμβεί το αδιανόητο, και ο οδηγός αποκοιμηθεί ή αρρωστήσει και βρίσκεται στο τιμόνι, το EX90 είναι σχεδιασμένο να σταματά με ασφάλεια και να καλεί σε βοήθεια.

Get it on Google Play Download on the App Store