Όλα τα νέα Volvo δέχονται ασύρματες αναβαθμίσεις

H Volvo διευρύνει τις ασύρματες (over-the air) αναβαθμίσεις σε όλη την γκάμα και σε ακόμα περισσότερες αγορές του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.

Η δυνατότητα λήψης ασύρματων ενημερώσεων αρχικά λανσαρίστηκε στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα των Σουηδών, αλλά πλέον παρέχεται και στα XC90, S60/V60.  Οι ιδιοκτήτες Volvo θα λάβουν ενημέρωση του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου τους με την τελευταία έκδοση του Android Automotive OS, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες κατηγορίες εφαρμογών στο Google Play, όπως η πλοήγηση, η φόρτιση και η υποβοήθηση στάθμευσης. Παράλληλα, αναμένεται να προστεθεί το ενώ το video streaming αργότερα στο 2022.

Η τελευταία ενημέρωση φέρνει αναβαθμίσεις σε λειτουργίες που εκτείνονται από την καλύτερη διαχείριση ενέργειας μέσω βελτίωσης της λειτουργίας προ-κλιματισμού καμπίνας έως τη λειτουργικότητα της εφαρμογής Volvo Cars για το κινητό και των in-car εφαρμογών. Οι βελτιώσεις στη διαχείριση ενέργειας, για παράδειγμα, αφορούν το σύστημα ψύξης/ θέρμανσης της μπαταρίας στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και ενισχύουν την αυτονομία κατά τη διάρκεια τόσο των κρύων όσο και των ζεστών ημερών. Η βελτίωση των χρόνων φόρτισης επιτυγχάνεται, για παράδειγμα, μέσω προθέρμανσης της μπαταρίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της φόρτισης αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων η εφαρμογή Volvo Cars λαμβάνει πιο συχνές ενημερώσεις από το αυτοκίνητο για το ποσοστό φόρτισης.

Η όγδοη ολοκληρωμένη ασύρματη ενημέρωση μοντέλων της εταιρείας και σηματοδοτεί το λανσάρισμα της συγκεκριμένης τεχνολογίαςσε αρκετές νέες αγορές ανά τον κόσμο, όπως της Ινδίας, της Ταϊβάν και της Νέας Ζηλανδίας, ύστερα από την επέκταση σε αγορές όπως η Νότιος Κορέα, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη νωρίτερα στο έτος. Συνολικά, τα Volvo μπορούν να αναβαθμίζονται κατ’ αυτό τον τρόπο σε συνολικά 34 αγορές, ξεπερνώντας σε αριθμό τις 190.000 αυτοκίνητα.

«Ενεργοποιώντας τη δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων σε όλα τα μοντέλα Volvo, κάνουμε σημαντική πρόοδο για την επίτευξη της φιλοδοξίας μας να βελτιώνουμε καθημερινά τα αυτοκίνητα των πελατών μας», δήλωσε ο Henrik Green, (Χένρικ Γκριν), Επικεφαλής Τεχνολογίας στη Volvo Cars. «Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο: Αναβαθμίζουμε πλέον αυτοκίνητα όλης της γκάμας μας στην πλειονότητα των αγορών μας, φέρνοντας τα οφέλη των διαρκών ενημερώσεων από απόσταση σε έναν αριθμό πελατών μεγαλύτερο από ποτέ».

Οι ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού είναι ήδη διαθέσιμες και στην ελληνική αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store