Θέλγητρο το νέο Volvo S60 Black Edition

Η Volvo ανακοίνωσε σήμερα την προσθήκη μιας ειδικής έκδοσης στην γκάμα του S60, που έρχεται να συμπληρώσει τις αντίστοιχες άλλων μοντέλων της εταιρίας. Το όνομά της; Black Edition.

Όπως πολύ επεξηγηματικά αναφέρει η ονομασία, το εν λόγω εξοπλιστικό πακέτο βάζει το μαύρο χρώμα στη ζωή του σουηδικού σεντάν. Οι 19άρες ζάντες, η μάσκα, τα καλύμματα των καθρεπτών και όλα τα σήματα στο αμάξωμα φινιρίζονται σε gloss black απόχρωση, δημιουργώντας ένα πιο απειλητικό look για το μεσαίο Volvo. Τo S60 Black Edition βασίζεται στα εξοπλιστικά επίπεδα Momentum και R-Design, οπότε στη δεύτερη περίπτωση (το λευκό των φωτογραφιών) υπάρχει και το οπτικό πακέτο των σπορ προφυλακτήρων, των τραπεζοειδών απολήξεων της εξάτμισης και της χαμηλωμένης ανάρτησης.

Από το εσωτερικό δεν έχουμε εικόνα, ωστόσο οι Σουηδοί αναφέρουν μαύρες δερμάτινες επενδύσεις και γενναίες δόσεις piano black επενδύσεων σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και πόρτες.

Το S60 Black Edition διατίθεται σε δυο χρώματα: Crystal White και Onyx Black, με το δεύτερο να χαρίζει μια ιδιαίτερα αρμονική total black εμφάνιση. Η κατασκευή του εναποτίθεται στο εργοστάσιο της Volvo στη Νότια Καρολίνα, στις Η.Π.Α., και θα περιοριστεί σε λιγότερα από 450 κομμάτια – όλα για την αγορά της Βορείου Αμερικής. Δυο διαθέσιμα κινητήρια σύνολα αναλαμβάνουν την κίνηση της σκανδιναβικής μπερλίνας. Ο ήπια υβριδικός 2.0λτ. τετρακύλινδρος τούρμπο των 250 ίππων και 350 Nm συνθέτει το B5, ενώ το plug-in υβριδικό T8  συνδυάζει τον ίδιο κινητήρα (στα 303 και τα 318 άλογα) με ηλεκτρομοτέρ 87 ίππων και 240 Nm, για συνολική απόδοση 390 ίππων/640 Nm στο απλό T8 και 415 ίππων/670 Nm στην κορυφαία του έκδοση.

Get it on Google Play Download on the App Store