Το πιο εμβληματικό Volvo EX90 Excellence

Το νέο Volvo EX90 είναι ένα κορυφαίο SUV, το οποίο έγινε ακόμα πιο πολυτελές στη νέα κορυφαία του έκδοση Excellence, που παρουσιάστηκε στη Σανγκάη και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό. Το Volvo EX90 Excellence είναι ο ιδανικός σύντροφος για όσους προτιμούν να χαλαρώνουν στα πίσω καθίσματα αντί να οδηγούν.

Εξωτερικά, το Volvo EX90 Excellence περιλαμβάνει μερικές μικρές αλλαγές σε σχέση με την 7θέσια εκδοχή του μοντέλου, όμως του προσδίδουν ακόμη πιο επιβλητική και εντυπωσιακή εμφάνιση. Μερικές από αυτές είναι η διχρωμία και οι ειδικά σχεδιασμένες σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών, βελτιστοποιημένες για αεροδυναμική απόδοση, μεγαλύτερη στιβαρότητα και καλύτερο κράτημα. Ωστόσο, στο σύνολό του το αυτοκίνητο βασίζεται στο όμορφο Volvo EX90 που παρουσιάστηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Απαράμιλλη άνεση στο εσωτερικό

Η μεγαλύτερες αλλαγές εστιάζονται στο εσωτερικό και ειδικά στο πίσω τμήμα του. Εκεί έχει αφαιρεθεί το ενιαίο κάθισμα και έχει αντικατασταθεί με δύο ξεχωριστά καθίσματα που περιλαμβάνουν άνετα μαλακά μαξιλάρια. Ανάμεσα στα δύο καθίσματα έχει ενσωματωθεί ένα ψυγείο όπου χωράει μεγάλο μπουκάλι. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται ένα λειτουργικά ενσωματωμένο πάνελ αφής με άνετο χειρισμό στα χειριστήρια για τη θέρμανση του καθίσματος (ανάμεσα σε τρία επίπεδα) και στη λειτουργία μασάζ (πέντε επιπέδων). Μοναδικό στοιχείο αποτελεί και το μεγάλο κρυστάλλινο στοιχείο Orrefors στην κεντρική κονσόλα. Είναι ένας μικροδιακόπτης που ελέγχει την παροχή αρώματος, υποστηρίζοντας έως και τρία διαφορετικά αρώματα. Αυτή η αισθητηριακή πρόσληψη ενισχύεται από τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της καμπίνας κορυφώνοντας την εμπειρία χαλάρωσης μέσα στο Volvo EX90 Excellence.

Από πλευράς υλικών, το Volvo EX90 Excellence διατίθεται είτε με μία ειδική μάλλινη πλέξη είτε με επένδυση Nordico. Δημιουργημένο από υφάσματα που φτιάχτηκαν από ανακυκλωμένα υλικά, όπως φιάλες PET και υλικά βιολογικής βάσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, το Nordico είναι ένα οικολογικό, αλλά και πολύ προηγμένο υλικό. Όσον αφορά τη μάλλινη πλέξη, αυτή αποτελείται από μία ίνα που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα.

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Τεχνολογικά, το Vοlvo EX90 Excellence επωφελείται από την ίδια προηγμένη τεχνολογική βάση του Volvo EX90. Το Vοlvo EX90 Excellence είναι το ασφαλέστερο τετραθέσιο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Volvo και διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας. Αυτή δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία στους αισθητήρες, μέσα και έξω, καθώς και από τεχνολογία lidar της Luminar στον στάνταρ εξοπλισμό και ένα επαναστατικό σύστημα ανάλυσης οδηγικής συμπεριφοράς.

Το Volvo EX90 Excellence δεν θα είναι απλώς ένα νέο αυτοκίνητο. Θα είναι ένας εξαιρετικά προηγμένος υπολογιστής σε τροχούς. Ακόμη καλύτερα, ακριβώς όπως το smartphone ή το laptop σας, το Volvo EX90 Excellence σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη στις τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών είναι η πύλη προς ένα εξαιρετικά διαισθητικό σύστημα infotainment, ενώ χάρη στη στάνταρ σύνδεση 5G -όπου διατίθεται- ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να εγκατασταθούν οι εφαρμογές στην αρχική οθόνη. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να παίξουν την αγαπημένη τους μουσική και τα podcast στο νέο ηχοσύστημα High Fidelity Bowers & Wilkins, που μέσω Dolby Atmos προσφέρει, για πρώτη φορά σε ένα Volvo, μία τρισδιάστατη εμπειρία ήχου χωρίς συμβιβασμούς. Το σύστημα είναι ειδικά ρυθμισμένο για την τετραθέσια διάταξη του Vοlvo EX90 Excellence, με τα ηχεία που ενσωματώνονται στα προσκέφαλα να δημιουργούν μία ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία ήχου.

Χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες και την κίνηση σε όλους τους τροχούς, το Vοlvo EX90 Excellence προσφέρει μία ομαλή οδηγική εμπειρία με εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία. Να υπενθυμίσουμε ότι το EX90 στην κορυφαία έκδοση Twin Motor Performance διαθέτει ισχύ 517 ίππων και 910 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store