Alfa Romeo, Fiat και Jeep στις Autohellas και Samelet

Οι Όμιλοι Autohellas και Samelet ιδρύουν κοινή εταιρεία για να καταστεί ο συνεργάτης της Stellantis στην Ελληνική αγορά που θα αναλάβει την εισαγωγή και διανομή των μαρκών Abarth, Alfa Romeo Fiat, Fiat Professional και Jeep. Η ολοκλήρωση αυτής της σχεδιαζόμενης εξαγοράς τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η συναλλαγή έρχεται στον απόηχο της συγχώνευσης των κατασκευαστών αυτοκινήτων PSA και FCA – πέρυσι – η οποία δημιούργησε τη Stellantis, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο με εργοστασιακές δραστηριότητες σε 30 χώρες και εμπορική παρουσία σε 130 αγορές παγκοσμίως.

Μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συναλλαγής, η κοινή εταιρεία των ομίλων των Autohellas & Samelet θα είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή και διανομή 5 συνολικά Μαρκών της Stellantis, αποκτώντας  τη θυγατρική  της FCA Italy S.p.A. στην Ελλάδα,  τον μέχρι τώρα  εισαγωγέα και διανομέα  αυτών. Οι συμβάσεις του προσωπικού της FCA Greece ΑΕ δεν θα επηρεαστούν από την ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής.

Οι Όμιλοι Autohellas και Samelet θα βασιστούν στην εκτεταμένη τεχνογνωσία, εμπειρία, πόρους και παρουσία τους στην αγορά αυτοκινήτου και υπηρεσιών κινητικότητας για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες, να διανείμουν το σύνολο των ανταλλακτικών που αφορούν τις Μάρκες αυτές καθώς και να αναπτύξουν με επιτυχία τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

«Μας τιμά η απόφαση της Stellantis να επιλέξει τη νεοσύστατη εταιρεία των Ομίλων μας Autohellas και Samelet για την εισαγωγή και διάθεση των ιστορικών και εμβληματικών Μαρκών των Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία μας μοιράζεται το κοινό όραμα για μια πελατοκεντρική στρατηγική και βασίζεται στη συλλογική και συμπληρωματική παρουσία, στους πόρους και στην ηγετική μας θέση σε πολλούς τομείς υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα. Κοινός μας στόχος είναι να μεταφράσουμε την νέα εκτεταμένη προϊοντική στρατηγική της Stellantis για τις Μάρκες αυτές σε εμπορική επιτυχία στην ελληνική αγορά και να υπερέχουμε στην εξυπηρέτηση των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών των πελατών μας  μέσα στον  ταχέως εξελισσόμενο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας», λένε οι Omer Levi και Γιώργος Βασιλάκης των Ομίλων  Samelet και Autohellas αντίστοιχα, η συνεργασία των οποίων έχει τις ρίζες της στη μακροχρόνια φιλία των πατέρων τους, του αείμνηστου Θεόδωρου Βασιλάκη και του Michael Levi.

«Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής στρατηγικής της Stellantis που θα καταστήσει την εμπορική μας παρουσία στην Ελλάδα ακόμα πιο ευέλικτη και αποδοτική, διατηρώντας πάντα τους πελάτες στο επίκεντρο. Με τη συμφωνία αυτή, οι Όμιλοι των  Autohellas και Samelet θα καταστούν ισχυρός συνεργάτης της Stellantis στην αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Μάρκες μας θα έχουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην αγορά με τη νέα αυτή εκπροσώπηση», αναφέρει ο Philippe Narbeburu, Senior Vice President  της Stellantis για 25 αγορές στην Ευρώπη (εκτός G5).

Οι Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep είναι εμβληματικές Μάρκες που θα συμπληρώσουν το χαρτοφυλάκιο των Autohellas και Samelet. Αξιοποιώντας τις πολλές, νέες και προηγμένες εξελίξεις στα συστήματα μετάδοσης κίνησης του Ομίλου Stellantis, όλες αυτές οι Μάρκες στο νεοαποκτηθέν χαρτοφυλάκιο θα επωφεληθούν από τις σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία τελευταίας γενιάς και στα συναρπαστικά νέα μοντέλα που πολύ σύντομα θα λανσαριστούν για την υλοποίηση του μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου του Ομίλου Dare Forward 2030 που παρουσιάστηκε το Μάρτιο. Ξεκινώντας με πέντε νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν το 2022, κάθε Μάρκα έχει μια σαφώς καθορισμένη και επιταχυνόμενη στρατηγική με στόχο να προσφέρει στους πελάτες μας μια πλήρη σειρά μοντέλων που ανταποκρίνονται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες τους.

«Η Stellantis είναι μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, με εξαιρετικά προϊόντα και ένα πολύ ισχυρό πλάνο για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι Όμιλοι Autohellas και Samelet, με πάνω από 35 χρόνια επιτυχημένης εμπειρίας στην εισαγωγή και διάθεση αυτοκινήτων, δεσμεύονται να προσαρμοστούν με επιτυχία στις εξελίξεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μαζί με τη Stellantis, είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουμε τις λύσεις κινητικότητας του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους πελάτες μας τις εμπειρίες που επιθυμούν και διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για τις Μάρκες μας και το δίκτυο των διανομέων μας», αναφέρουν οι Όμιλοι Autohellas και Samelet.

Get it on Google Play Download on the App Store