Εγκαίνια της πρώτης έκθεσης BYD στην Ελλάδα

Πριν μερικές μέρες ξεκίνησε τη λειτουργία της η PNT CARS PANTOPIKOSBYD, η πρώτη έκθεση της BYD στην Ελλάδα. Σε άρτιες και με βιομηχανικό design εγκαταστάσεις, σε επιφάνεια δύο στρεμμάτων επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς, φιλοξενούνται αρχικά τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD. Πρόκειται για το ETP3, το ηλεκτρικό ελαφρό επαγγελματικό van ωφέλιμου φορτίου 780 κιλών και το ETM6, το ηλεκτρικό φορτηγό μικτού βάρους 7,5 τόνων, μοναδική πρόταση στην κατηγορία του, ιδανικό για αστικές διανομές και μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο κ. Isbrand Ho, Γενικός Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων της BYD Europe. Σε σύντομη παρουσίασή του, ο κ. Ho τόνισε ότι η BYD είναι ο πρώτος και μοναδικός τεχνολογικός κολοσσός παγκοσμίως που προσεγγίζει σφαιρικά και σε κάθε παράμετρό της την ηλεκτροκίνηση, ως τη πλέον ενδεδειγμένη λύση για τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Το τεκμηρίωσε δε αυτό τονίζοντας ότι η BYD δεν εστιάζει μόνο στην κατασκευή αποκλειστικά plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Δραστηριοποιείται και στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, προηγμένων ηλεκτρονικών ειδικά για «πράσινες» ενεργειακές λύσεις και συστημάτων ηλεκτροκίνητων υπέργειων  σιδηροδρόμων μονής τροχιάς (MonoRail, SkyRail), για χρήση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Ειδικά για τα πάσης φύσης ηλεκτρικά οχήματα, ο κ. Ho ανέλυσε τη στρατηγική «7+4» της BYD, που στοχεύει στην αντικατάσταση όλων των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης με αμιγώς ηλεκτρικά. Το όνομα της στρατηγικής αντιπροσωπεύει επτά τομείς ευρείας χρήσης (επιβατικά αυτοκίνητα, λεωφορεία αστικών και υπεραστικών διαδρομών, ταξί, οχήματα υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οχήματα εργοταξίων και μεταφορών) και τέσσερις πιο εξειδικευμένους (λατομεία, λιμάνια, εργοστάσια, αεροδρόμια).

Ο κ. Ho ολοκλήρωσε την παρουσίασή του με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο: η BYD, με παρουσία των ηλεκτρικών οχημάτων της σε περισσότερες από 70 χώρες και 400 μεγαλουπόλεις παγκοσμίως, έχει ήδη συμβάλλει μέχρι σήμερα στην εξοικονόμηση περίπου 12 εκατομμυρίων τόνων ρύπων CO2, σε όλο τον πλανήτη!

Απώτερος στόχος της BYD, με εταιρικό όραμα «Τεχνολογικές Καινοτομίες για μία Καλύτερη Ζωή», η ανάπτυξη και εξέλιξη προϊόντων που θα συμβάλλουν στη μείωση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, κατά έναν ολόκληρο βαθμό Κελσίου.

H PNT CARS PANTOPIKOS – BYD βρίσκεται στο 16ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και Θηβαΐδος (στον παράδρομο της Ε.Ο. προς Αθήνα), στην Κηφισιά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 8075773.

Get it on Google Play Download on the App Store