Η Nissan διεκδικεί το μήλο της Έριδος!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μεγάλος ντόρος για το ποια εταιρεία θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό κι αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple. Τα ονόματα των Hyundai – Kia είχαν ακουστεί πολύ δυνατά, αλλά προ δυο ημερών το φλερτ αυτό σταμάτησε. Και έφερε την κατρακύλα στις μετοχές των δυο εταιρειών.Η αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας εξακολουθεί να αναζητά κατασκευαστή για το αυτοκίνητό της, με την Nissan τώρα να εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για να αναλάβει το project.

Το ενδιαφέρον αυτό αποκαλύφθηκε δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nissan, Makoto Uchida, κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Ο κ. Uchida ανέφερε πως η εταιρεία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Μια ανάπτυξη η οποία μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες που έχουν μεγάλη τεχνογνωσία σε ένα αντικείμενο. Με άλλα λόγια η Nissan δήλωσε έτοιμη για μια πιθανή συνεργασία με την εταιρεία με σήμα το μηλαράκι! Για την ακρίβεια και σύμφωνα με τον αναλυτή Mio Kato, «Η Nissan είναι εξαιρετικά πιθανό να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple. Παράλληλα έχει και τις κατάλληλες υποδομές, αλλά και την τεχνογνωσία για να υποστηρίξει ένα τόσο μεγάλο project».

Όμως είναι εξαιρετικά πιθανό αυτές οι δηλώσεις του CEO της Nissan να αναστάτωσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple. Κι αυτό γιατί δεν είναι προσφιλής τακτική της καλιφορνέζικης εταιρείας να μιλά ανοιχτά για τα μελλοντικά της πλάνα. Μάλιστα, δεν είναι διόλου απίθανο αυτός να είναι κι ο λόγος που έπαψαν οι συνομιλίες με την Hyundai και την Kia. Όπως και να έχει, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μέχρι και την άνοιξη!

Get it on Google Play Download on the App Store