Peugeot 208: «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»

Οι δημοσιογράφοι μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» επέλεξαν το Peugeot 208 ως «Αυτοκίνητο του 2020». Η επιλογή έγινε με ανοιχτή ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία κάθε μέλος του θεσμού κατένειμε ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Δείτε ακόμη: Νέο Peugeot 208: Τιμές, εκδόσεις και εξοπλισμοί

Τα 10 αυτοκίνητα είχαν περάσει στην τελική φάση κατά τη διαδικασία προεπιλογής (η οποία επίσης πραγματοποιείται με ψηφοφορία) από 29 νέα μοντέλα, που παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά. Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Audi A1, Citroen C5 Aircross, DS 3 Crossback, Kia XCeed, Mazda3, Peugeot 208, Renault Clio, Skoda Scala, Suzuki Jimny, VW T-Cross.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής και «Αυτοκίνητο του 2020» αναδείχθηκε το Peugeot 208 με 412 βαθμούς.

Δείτε ακόμη: Να τι γίνεται όταν δεν δεις το σαμαράκι (+video)

Το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Γιάννης Συγγελίδης, Γιώργος Συγγελίδης και Πέτρος Πιπερίδης από τον Πρόεδρο του θεσμού κ. Γιάννη Σκουφή. Κατά την παραλαβή του βραβείου, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάννης Συγγελίδης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του θεσμού που τίμησαν με την ψήφο τους το νέο Peugeot 208 και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις εταιρείες του ανταγωνισμού.

Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

Δείτε ακόμη: Ζορίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το κρύο;

Get it on Google Play Download on the App Store