Nissan Townstar: Ο αντικαταστάτης του NV200!

Η Nissan προχώρησε στην αντικατάσταση του χρηστικού NV200, συστήνοντάς μας την νέα της χρηστική πρόταση στην κατηγορία των light επαγγελματικών van, αλλά και στα επιβατικά! Ιδού το νέο Nissan Townstar, που θα είναι διαθέσιμο με κινητήρα βενζίνης, αλλά κι ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Σύμφωνα με τη Nissan το νέο Townstar είναι πιο ολοκληρωμένο συγκριτικά με τα απερχόμενα μοντέλα NV200 & e-NV200. Η βενζινοκίνητη έκδοση θα κινείται από τον 1.300άρι κινητήρα με ισχύ 130 ίππων και ροπή 240 Nm. Παρόμοια απόδοση θα έχει κι ο ηλεκτροκινητήρας του Townstar, αγγίζοντας τους 122 ίππους και τα 245 Nm ροπής, με την Nissan να αναφέρει πως η αυτονομία θα αγγίζει τα 287 χλμ., χάρη στην μπαταρία των 44 kWh. Ένα από τα ατού του Townstar είναι ο τρόπος διαχείρισης της ενέργειας και του τρόπου ψύξης της μπαταρίας σε μια προσπάθεια για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση. Το νέο μοντέλο της Nissan «πατάει» στην πλατφόρμα CMF-C και παράλληλα θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο της μάρκας που θα φέρει πάνω του το νέο λογότυπο της εταιρείας, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού Nissan NEXT.

Σημαντικές είναι επίσης οι προηγμένες τεχνολογίες άνεσης κι ασφάλειας που ενσωματώνει, οι οποίες ξεπερνούν τις 20, διευκολύνοντας το καθημερινό πρόγραμμα του επαγγελματία. Ξεχωρίζουν οι Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, καθώς επίσης και το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση και υποβοήθηση πεζών και ποδηλατών, ενώ το σύστημα Hands-Free στάθμευση διευκολύνει τρομερά κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος. Η Nissan ενσωματώνει το Around View Monitor (AVM) για πρώτη φορά στην κατηγορία των μικρών φορτηγών, όπου ένας συνδυασμός καμερών, εμφανίζει μια επισκόπηση 360 μοιρών της περιοχής γύρω από το όχημα, παρέχοντας στους οδηγούς τη σιγουριά που επιζητούν κατά την στάθμευση στα δύσκολα σημεία της πόλης.

Σε επίπεδο χώρων το Townstar είναι άνετο, με έξυπνες επιλογές αποθήκευσης που στο σύνολο τους αγγίζουν τα 775 λίτρα. Από τις εκλεπτυσμένες επενδύσεις καθισμάτων και θυρών έως το μοντέρνο φινίρισμα της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό, η νέα καμπίνα του Townstar καλωσορίζει τους επιβαίνοντες, με πλήθος ανέσεων, προσφέροντας παράλληλα πολλές κι ευέλικτες διαμορφώσεις. Για την ψυχαγωγία του οδηγού στην βενζινοκίνητη έκδοση, φροντίζει το σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών, που στην ηλεκτρική έκδοση η οθόνη του συστήματος έχει διαγώνιο 10 ιντσών. Η έκδοση Van του Townstar έχει χώρο φόρτωσης έως 3,9 κυβικών μέτρων, με περιστρεφόμενο διάφραγμα, με ικανότητα μεταφοράς δύο ευρωπαλέτων και έως 800 κιλών φορτίου, με ικανότητα ρυμούλκησης 1.500 κιλών. Ο χώρος φόρτωσης διαθέτει μεγάλες συρόμενες πόρτες στο πλάι που διευκολύνουν την εκφόρτωση.

Get it on Google Play Download on the App Store