Οι επιδόσεις του νέου Hyundai Tucson Plug-in Hybrid!

H Hyundai στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τις επιδόσεις του νέου Tucson Plug-in Hybrid, που αποτελεί την νέα προσθήκη στη γκάμα του εντυπωσιακού SUV.

Το φρέσκο και δυναμικό Hyundai Tucson αποκτά και την plug-in hybrid version του, που αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων T-GDi Smartstream με 150 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 91 ίππων, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 13,8 kWh. Συνδυαστικά το Hyundai Tucson Plug-in Hybrid αποδίδει 265 ίππους και μέγιστη ροπή 350 Nm. Μάλιστα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Το νέο Tucson διατίθεται με φορτιστή 7,2 kW, ενώ μπορεί να ανεφοδιαστεί με ηλεκτρική ενέργεια, είτε μέσω ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης, είτε με Wallbox.

Στο νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid υπάρχουν μερικές σημαντικές τεχνολογικές προσθήκες που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Μια από τις σημαντικότερες είναι η ενεργή γρίλια στη μάσκα (Active Air Flap), με την οποία προσαρμόζεται η ποσότητα αέρα που μπαίνει στον κινητήρα ανάλογα με την ταχύτητα, αλλά και τη θερμοκρασία του μοτέρ. Μέσω αυτής της λειτουργίας και σύμφωνα με τη Hyundai μειώνεται η οπισθέλκουσα, κάτι που βοηθά στην περαιτέρω βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου.

To νέο Plug-in Hybrid Tucson εξοπλίζεται με την τεχνολογία τετρακίνησης HTRAC, καθώς και το σύστημα Terrain mode. Το HTRAC κατανέμει τη ροπής στον εμπρός και πίσω άξονα ανάλογα με την πρόσφυση, ενώ το Terrain mode βελτιστοποιεί την ισχύ, την παρεχόμενη ροπή και την ισχύ του φρεναρίσματος, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Για την μετάδοση της δύναμης και στους τέσσερις τροχούς, φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,6 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 190 χλμ./ώρα!

Το νέο Hyundai Tucson Plug-in Hybrid προσφέρεται με δυο πλούσιες εξοπλιστικές εκδόσεις τις Premium και Ultimate. Με τιμή 39.330 λίρες Αγγλίας ή 45.914 ευρώ, η έκδοση Premium διαθέτει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, φώτα LED εμπρός και πίσω, οθόνη αφής 10,25 ιντσών με σύστημα Navigation, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, και πολλά ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store