Ποιο εργοστάσιο παραγωγής ξεπέρασε τα 4 εκατ. αυτοκίνητα;

Το εν λόγω εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας που μετρά ήδη 15 χρόνια «καριέρας», βρίσκεται στη Žilina της Σλοβακίας κι έχει κατασκευάσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα!

Μάλιστα οι διακεκριμένες και αποδοτικές εγκαταστάσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο λόγος φυσικά για το βραβευμένο εργοστάσιο παραγωγής που διαθέτει η Kia στην Σλοβακία, που σημείωσε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της μάρκας ξεπερνώντας τα τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το υπ’ αριθμόν 4.000.000 αυτοκίνητο ήταν ένα Kia Sportage.

Η ευρωπαϊκή βάση της Kia κοντά στη Žilina της Σλοβακίας, ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή της το 2006 και λειτούργησε ως εφαλτήριο για την επέκταση της Kia σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν εκεί ήταν εκδόσεις της γκάμας του Kia Ceed – μια σειρά μοντέλων που συνεχίζει να σχεδιάζεται, να κατασκευάζεται και να παράγεται στην Ευρώπη, ειδικά για να προσελκύσει τους ευρωπαίους πελάτες. Για την ιστορία το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 2012! Πλέον, 15 χρόνια αργότερα, τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής συνολικού μήκους 7,5 χιλιομέτρων με δυνατότητα κατασκευής οκτώ διαφορετικών μοντέλων. Επί του παρόντος από αυτή τη γραμμή βγαίνει όλη η γκάμα του Ceed, η οποία αποτελείται από τις εκδόσεις Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed, καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις τόσο των Ceed Sportswagon όσο και των XCeed. Σε αυτό το εργοστάσιο κατασκευάζονται και οι τρεις γενιές του Sportage, συμπεριλαμβανομένων των ήπιων υβριδικών εκδόσεων «Ecodynamics +».

Για το επίτευγμα αυτό έκανε δηλώσεις ο Πρόεδρος της Kia Σλοβακίας, Suk-Bong Kim, θέλοντας να δείξει την εκτίμηση στο προσωπικό της μάρκας: «Χάρη στις προσπάθειες όλων των υπαλλήλων μας έχουμε επιτύχει αυτό το απίστευτο ορόσημο. Η Kia έχει από καιρό αναγνωριστεί για την εξαιρετική ποιότητα, αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και τεχνολογία που προσφέρει. Αυτή η επιτυχία των μοντέλων μας στην Ευρώπη αντικατοπτρίζει αυτά τα υψηλά πρότυπα και έχει αναγνωριστεί από τους πελάτες μας».

Το εργοστάσιο είναι πλέον ένα από τα σημαντικότερα  – εξαγωγικά – στη Σλοβακία και με τη βοήθεια ρομπότ υψηλής τεχνολογίας απασχολεί 3.700 εργάτες. Μια πρόσφατη επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ επιτρέπει στο εργοστάσιο να παράγει και να συναρμολογεί νέους βενζινοκινητήρες ως απάντηση στις απαιτήσεις της αγοράς. Πλέον, η Kia θα κατασκευάζει κινητήρες βενζίνης μικρής χωρητικότητας, υψηλής απόδοσης, συμβατές με υβριδικά σε τρεις γραμμές παραγωγής, με την τέταρτη να είναι αφιερωμένη στον πρόσφατο κινητήρα diesel 1.6 Smartstream.

Get it on Google Play Download on the App Store