Alfa Romeo Vassago: Ηλεκτρικό και premium SUV!

Μπορεί η Alfa Romeo να έχει αργήσει να μας παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο της, αλλά παρόλα αυτά οι θαυμαστές της μάρκας ονειρεύονται πως θα ήθελαν τα νέα αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας.

Ενώ αναμένουμε με ανυπομονησία τον ερχομό της Tonale, που θα έρθει για να τοποθετηθεί κάτω από την πληθωρική Stelvio, ένας φοιτητής από το ArtCenter College of Design της Καλιφόρνια, ο Hao Hu, δημιούργησε ένα καταπληκτικό σχέδιο για το πως οραματίζεται το νέο premium ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo. Ο Hu το ονόμασε Vassago και ο σχεδιαστής μας ανέφερε πως το νέο μοντέλο θα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τη Stelvio. Σαφώς και μιλάμε για ένα ηλεκτρικό SUV που όταν κι αν έρθει θα ταράξει τα νερά, βάζοντας δύσκολα στους ανταγωνιστές τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο σχεδιαστής, το ιταλικό SUV έχει μήκος 4.860 χλστ. (όπως ακριβώς κι η BMW X6), αλλά με μικρότερο μεταξόνιο από το βαυαρικό SUV που αγγίζει τα 2.840 χλστ.

Σε επίπεδο σχεδίασης η φουτουριστική Vassago έχει ένα έντονο παρουσιαστικό, χάρη στους μεγάλους προβόλους της εμπρός και πίσω, αλλά και στα στενά LED φωτιστικά σώματα. Βέβαια το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο της Alfa Romeo Vassago είναι η κλίση της οροφής στο πίσω μέρος της, τονίζοντας έτσι το σπορ παρουσιαστικό του αυτοκινήτου, συνδυαστικά με τις μεγάλες ζάντες, αλλά και τις κρυμμένες χειρολαβές για τις πίσω πόρτες. Στην πραγματικότητα βέβαια, οι ιθύνοντες της Alfa Romeo αναμένουν με ανυπομονησία την Tonale, ένα μοντέλο στο οποίο έχουν επενδύσει αρκετά, ώστε να κάνει το απαραίτητο boost στις πωλήσεις της μάρκας. Ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα μπορεί να κοντράρει την φρέσκια BMW iX, ωστόσο θα ήταν μια καλή ιδέα, η οποία θα προσφέρει την απαραίτητη ενίσχυση της προϊοντικής γκάμας της Alfa Romeo.

Get it on Google Play Download on the App Store