Apple & Toyota σε επαφές για το Apple Car;

Έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα πως οι δυο κολοσσοί στο είδους τους είναι σε συνεχείς επαφές για την κατασκευή του Apple Car.

Επίσημα, η Apple έχει παγώσει κάθε συζήτηση που αφορά την κατασκευή του δικού της αυτοκινήτου, του περίφημου Apple Car, ωστόσο φαίνεται πως πίσω από τις κλειστές πόρτες η δραστηριότητα είναι έντονη. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία η εταιρεία βρίσκεται στα τελευταία στάδια ανάπτυξης του αυτοκινήτου και σύντομα θα βγάλει για δοκιμές το πρωτότυπο μοντέλο. Σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, η Apple το τελευταίο χρονικό διάστημα αναζητούσε συνεργάτες για την κατασκευή του νέου μοντέλου, προσπαθώντας να συνάψει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες, χωρίς κάποια επιτυχία. Όμως τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως μεγαλο-στελέχη της Apple ταξιδεύουν συχνά προς Ανατολή!

Μια σειρά συζητήσεων έχει γίνει με την LG Electronics και τον όμιλο SK στη Νότια Κορέα, αλλά τώρα η Apple προσπαθεί να βρει έναν ακόμα συνεργάτη. Οι επαφές με την Toyota είναι σε πρώιμο στάδιο και καμία επίσημη απόφαση δεν έχει παρθεί. Για πολλούς η προσέγγιση της Toyota ήταν μια έκπληξη, μιας και οι περισσότεροι πίστευαν πως η Apple θα προτιμούσε να συνεργαστεί με την LG και τη Magna, υιοθετώντας μια προσέγγιση παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιεί για την κατασκευή του iPhone. Να θυμίσουμε πως προηγουμένως, η Apple είχε συνομιλίες με τη Hyundai, αλλά οι διαπραγματεύσεις έληξαν απότομα. Εν συνεχεία προσέγγισε τις Nissan και Renault και μερικές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά καμία συνεργασία δεν καρποφόρησε! Για να δούμε, με την Toyota η εταιρεία από το Κουπερτίνο θα έχει καλύτερη τύχη;

Get it on Google Play Download on the App Store