Αεροπορική Ιταλίδα η Pagani Huayra Tricolore (+video)

Κόβει την ανάσα με την εμφάνιση, τις επιδόσεις και την τιμή η νέα, κορυφαία έκδοση της Huayra, με την οποία η Pagani αποτίνει φόρο τιμής στο Frecce Tricolori: το μεγαλύτερο ακροβατικό σώμα αεροσκαφών παγκοσμίως.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του ακροβατικού τμήματος της Ιταλικής Αεροπορίας και η Huayra Tricolore εμπνέεται από το μαχητικό Aermacchi MB-39A P.A.N. To αμάξωμα του ιταλικού hypercar είναι διαφοροποιημένο, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι νέος και φιλοξενεί μεγαλύτερο splitter, αλλά και πλαϊνούς μορφοποιητές που κατευθύνουν τον αέρα στις πλαϊνές ποδιές, κι από εκεί στα ψυγεία του 6λιτρου V12 twinturbo.

Διαβάστε επίσης: Tι κοινό έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; (+video)

Ο αεραγωγός στην κορυφή, πίσω και πάνω από την καμπίνα, φροντίζει για την απευθείας ψύξη του κτήνους των 840 ίππων και 1.100 Nm ροπής. Ο διαχύτης επίσης είναι ανασχεδιασμένος, ενώ το ίδιο ισχύει για την αεροτομή που είναι πλήρως ενσωματωμένη στο πίσω μέρος της Tricolore, προς όφελος της αεροδυναμικής ομοιογένειας. Επιπρόσθετα, τα πλαϊνά στελέχη παραπέμπουν σχεδιαστικά στο ουραίο του μαχητικού αεροσκάφους. Το highlight του αυτοκινήτου όμως, συναντάται στο κέντρο του εμπρός μέρους. Ένας σωλήνας Pitot, το όργανο που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για να μετρούν την μακροσκοπική ταχύτητα του αέρα, λειτουργεί κανονικά και καθορίζει τις ενδείξεις του ανεμόμετρου, που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό! Για να αισθάνεται ο οδηγός λίγο παραπάνω Μάβερικ από το «Top Gun»!

Το εσωτερικό εμπνέεται περαιτέρω από την αεροπλοΐα, χάρις στις επενδύσεις αλουμινίου να κατασκευάζονται από αεροπορικά κράματα. Οι δερμάτινες επενδύσεις είναι μοναδικές και φιλοξενούν διχρωμία μπλε και άσπρου, με ενθέσεις κόκκινου-λευκού-πράσινου. Στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, δηλαδή.

Το σασί κατασκευάζεται από τα πατενταρισμένα υλικά Carbon Titanium και Carbon Triax, με τη γεωμετρία της ανάρτησης, το λογισμικό των ενεργών αμορτισέρ και του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, τα ενεργά αεροδυναμικά και το ηλεκτρομηχανικό μπλοκέ να είναι εξελιγμένα ειδικά με βάση τις ανάγκες της Tricolore.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το σέρβις της Pagani Huayra;

Όπως ο προκάτοχος, η Zonda Tricolore (για την 50η επέτειο του Frecce Tricolori), η αεροπορική Huayra θα κατασκευαστεί σε μόλις 3 κομμάτια. Το αντίτιμο; Ένα απίστευτο ποσό 5,5 εκατ. ευρώ έκαστο!

Get it on Google Play Download on the App Store