Γνωρίζετε αυτή τη Skoda Octavia Coupe;

Στην σύγχρονη ιστορία της Skoda, από το 1994 και μετά που πέρασε στα χέρια του ομίλου VW, η τσέχικη εταιρεία δεν έχει λανσάρει ποτέ κουπέ μοντέλο. Το μοναδικό εντυπωσιακό κουπέ, ήταν το πρωτότυπο Tudor που παρουσιάστηκε το 2002 και βασιζόταν στην πρώτης γενιάς Superb.

Δείτε ακόμα: Συγκριτικό: Skoda Scala ή Kamiq 1.0 TSI 116 PS;

Το μοναδικό σύγχρονο δίπορτο Skoda κουπέ που κυκλοφορεί, είναι η εικονιζόμενη Octavia, με βάση τη δεύτερης γενιάς ανανεωμένη Octavia. Δεν κατασκευάστηκε από το εργοστάσιο της Skoda στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, αλλά από την εταιρεία Secar Bohemia το 2008, η οποία δραστηριοποιείται τώρα με την ονομασία Sherlog Technology στα συστήματα εντοπισμού οχημάτων. Χρησιμοποιήθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς και σίγουρα αποτελεί ένα ασυνήθιστο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει μια Skoda Octavia RS του 2001;

Συνολικά χρειάστηκαν 7 μήνες για τη μεταμόρφωση του αμαξώματος της Octavia σε 2θυρο κουπέ, αφού έγιναν αρκετές μετατροπές. Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν οι δύο πίσω πόρτες και το αμάξωμα κόντυνε κατά 12,5 εκατοστά. Παράλληλα μεγάλωσαν οι εμπρός πόρτες και οι μεσαίες κολόνες μετακινήθηκαν πιο πίσω κατά 22 εκατοστά. Επιπλέον, προστέθηκαν εξωτερικά κάποια στοιχεία από την Octavia RS, όπως οι προφυλακτήρες και οι ζάντες αλουμινίου.

Δείτε ακόμα: Ετοιμοπαράδοτα Skoda Scala από 15.642 ευρώ

Στο εσωτερικό η μεγάλη αλλαγή εστιάζεται στην κεντρική κονσόλα, όπου στη θέση του ηχοσυστήματος και του των χειριστηρίων του κλιματιστικού τοποθετήθηκε μια μεγάλη κάθετη οθόνη αφής με όλες τις προαναφερθέντες λειτουργίες και πολλές ακόμη (π.χ. τηλεόραση και πλοήγηση).

Δείτε ακόμα: Νέο πιο «χωμάτινο» Skoda Kamiq Scoutline (+video)

Παρά όμως την σπορ εμφάνιση της Sherlog Coupe, όπως είναι η επίσημη ονομασία αυτής της Octavia Coupe, δεν συνοδεύεται από ανάλογη δύναμη. Κάτω από το εμπρός καπό της φιλοξενείται ο βασικός 1.600άρης κινητήρας των 101 ίππων και 148 Nm ροπής, ο οποίος επιτάχυνε την κανονική Octavia στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ. και η τελική ταχύτητα έφτανε τα 190 χλμ./ώρα.

Πηγή φωτογραφιών: World of Engines

Get it on Google Play Download on the App Store