Η Alpine A110 εμπνέει την MV Agusta (+video)

Μετά το δίδυμο Ducati-Lamborghini, έρχεται αυτό της Alpine με την MV να φέρει κοντά δύο και τέσσερις τροχούς, αυτή τη φορά μέσα από τη φιγούρα της Agusta.

Διαβάστε επίσης: Η Harley-Davidson «εγκατέλειψε» τη Ford

Η Superveloce Alpine αποτελεί το τέκνο της γαλλο-ιταλικής σύμπραξης, έχοντας το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της A110, αυτοκόλλητα της Alpine και ζάντες παρόμοιου σχεδίου με αυτές του αυτοκινήτου για να πιστοποιούν τη σύνδεση των δυο κατασκευών. Η προσοχή στη λεπτομέρεια της ειδικής Agusta φτάνει μέχρι τη σέλα, που αποτελείται από alcantara και μπλε ραφές! Οι σημαίες της Γαλλίας και της Ιταλίας στο φέρινγκ είναι άλλο ένα δείγμα της συνεργασίας μεταξύ Alpine και MV.

Δείτε ακόμα: Τελικές στην Autobahn με την Alpine A110

Στα μηχανικά, η Superveloce διαθέτει αλουμινένιο πιρούνι και φρένα της Brembo (4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 320 χλστ. μπροστά, 2πίστονες με δίσκο 220 χλστ. πίσω), με τα ελαστικά Pirelli Diablo Rosso Corsa II να αναλαμβάνουν τη διαχείριση των φορτίων. Στο πίσω, διάστασης 200/55/17 (120/70/17 το εμπρός) φτάνουν 148 ίπποι και 88 Nm ροπής από τον τρικύλινδρο των 798 κ.εκ. και το 6άρι κιβώτιο, που αποδίδονται στις 13.000 σ.α.λ. και 10.600 σ.α.λ. αντίστοιχα. Αρκετά πάνελ μάλιστα, είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Για την Alpine, διατίθεται αγωνιστικό κιτ με αναπρογραμματισμένο εγκέφαλο και εξάτμιση της Arrow, που ανεβάζει την απόδοση στους 153 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Δίτροχος ταύρος η Ducati Diavel Lamborghini (+video)

Μόλις 110 Agusta Superveloce Alpine θα κατασκευαστούν, με την τιμή να ξεκινά από τις 36.300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του κιτ). Αυτή ή την Ducati Diavel Lamborghini;

 

Get it on Google Play Download on the App Store