Η βιετναμέζικη BMW X5 M των 300 χλμ./ώρα!

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία αυτοκινήτων από το Βιετνάμ, η VinFast παρουσίασε το νέο σπορ, κορυφαίο SUV μοντέλο της President V8, το οποίο είναι πανίσχυρο και διαθέτει επιδόσεις που θα ζήλευαν πολλά αντίστοιχα ευρωπαϊκά SUV.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το Nissan Cherry 1.5 Turbo του 1983;

Αρχικά, να υπενθυμίσουμε κάποια στοιχεία για την VinFast και τα μοντέλα της: πρόκειται για μια εταιρία που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 από τον ντόπιο δισεκατομμυριούχο, Pham Nhat Vuong, αποτελώντας μέλος του ομίλου Vingroup. Η VinFast συμφώνησε με την BMW για την παραχώρηση της πλατφόρμας από την προηγούμενη Σειρά 5 και την Χ5. Για τον σχεδιασμό των μοντέλων της έβαλε το χέρι του ο Pininfarina, ενώ μεταξύ των προμηθευτών της είναι η Bosch και η Siemens.

Στη βασική του έκδοση, το πληθωρικό SUV VinFast Lux Sa2.0 των 4.940 χλστ. μήκους, 1.960 χλστ. πλάτους, 1.773 χλστ. ύψους, με μεταξόνιο 2.933 χλστ. και βάρους 2.140 κιλών εξοπλίζεται με ένα 2λιτρο 4κύλινδρο turbo κινητήρα. Η ισχύς του φτάνει τους 228 ίππους και τα 350 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων της ZF. Η τιμή του είναι αρκετά υψηλή, αφού πωλείται 2 δισεκατομμύρια ντονκ του Βιετνάμ (η ισοτιμία είναι 73.400 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το καλύτερο αγροτικό στην Ελλάδα;

Το President V8 διαθέτει πολλές αλλαγές σε σχέση με το πιο απλό Lux Sa2.0, εξωτερικά, αλλά και στο εσωτερικό. Το αμάξωμά του διακρίνεται από τη διαφορετική μάσκα, τον πιο μυώδη προφυλακτήρα, τον αεραγωγό στο καπό, τις επενδύσεις σε απόχρωση χαλκού, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και τις πολύ μεγάλες ζάντες των 22 ιντσών. Στο πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό κυριαρχεί η πολυτέλεια με τις δερμάτινες επενδύσεις, τα ξύλινα διακοσμητικά και την πολύ μεγάλη οθόνη των 10,4 ιντσών.

Κάτω από το μυώδες εμπρός καπό του VinFast President, δεν υπάρχει κάποιο μοτέρ της BMW όπως θα περίμενε κανείς, αλλά αμερικανικός κινητήρας. Πρόκειται για έναν V8 6.2 λτ. της GM, με απόδοση 461 ίππους και 624 Nm ροπής. Περεταίρω τεχνικές πληροφορίες δεν ανακοινώθηκαν, εκτός από το ότι το μεγάλο SUV θα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα τελικής. Η παραγωγή του VinFast President θα είναι περιορισμένη, καθώς η τιμή του αναμένεται να είναι πάρα πολύ υψηλή.

Δείτε ακόμα: Πως είναι το φθηνότερο Toyota Yaris των 13.770 ευρώ;

Get it on Google Play Download on the App Store