Mercedes-Benz G 230 Puch για παλιοσειρές!

Από τα αγαπημένα οχήματα του Ελληνικού Στρατού (και όχι μόνο) είναι η Mercedes-Benz G-Class, η οποία αποτελεί ένα μάχιμο εκτός δρόμου «κομάντο», τόσο για μεταφορά προσωπικού, όσο και φορτωμένο με οπλισμό. Πόσοι δεν έχουν βρεθεί στο τιμόνι της, αλλά και ως επιβάτες σε διάφορες ασκήσεις μέσα στα βουνά και στα λαγκάδια, αντιμετωπίζοντας διάφορες κακουχίες.

Το σπαρτιάτικο εσωτερικό της με το μεταλλικό ταμπλό (τουλάχιστον στις παλαιότερες), μέσα από όπου ακούγονταν το κροτάλισμα του ντιζελοκινητήρα με τα «κομμένα» πετρέλαια, έχει χαραχτεί στις μνήμες πολλών φαντάρων και στελεχών του στρατού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρόκειται για τον κινητήρα βενζίνης των 2.3 λτ. ισχύος 116 ίππων και 180 Nm ροπής, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 4 ταχυτήτων, για πιο «elegant» στρατούς, όπως της Ελβετίας. Φυσικά είναι τετρακίνητη και με μπλοκέ πίσω διαφορικό για πιο δύσκολες καταστάσεις.

Σύμφωνα με την αγγελία, αυτό το επιλεγμένο στρατιωτικό όχημα Mercedes-Benz G 230 Puch βρίσκεται σε αυθεντική κατάσταση. Η τιμή του δεν είναι χαμηλή, αφού ζητείται το ποσό των 26.900 ευρώ, με πρώτη ταξινόμηση πριν από 30 χρόνια (Ιανουάριος του 1993) και άγνωστό αριθμό χιλιομέτρων.

Η εταιρεία που το προσφέρει και εδρεύει στην πόλη Hollnich της Γερμανίας (έξω από τη Φρανκφούρτη) αναφέρει ότι μπορεί να προσαρτηθεί κοτσαδόρος, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επαναβαφής με επιπλέον χρέωση. Πρόκειται για μια εταιρεία που ασχολείται στην αποκατάσταση και πώληση στρατιωτικών οχημάτων και ειδικότερα των VW / Bombardier ILTIS (διακρίνονται πολλά κουφάρια) και G-Class.

Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν ένα αυθεντικό στρατιωτικό όχημα για να νιώθουν «ετοιμοπόλεμοι», ή έστω για εύρεση ανταλλακτικών αν έχουν στην κατοχή τους μια τέτοια σκληροτράχηλη Mercedes-Benz.

Get it on Google Play Download on the App Store