Μοναδικό Ford Bronco Pope Francis Center First Edition!

Το 1979 η Ford είχε κατασκευάσει ένα ειδικό Bronco XLT, που χρησιμοποίησε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ford Bronco εκείνο ήταν βαμμένο στην απόχρωση Wimbledon White και στο πίσω μέρος του υπήρχε μια ειδική κατασκευή που επέτρεπε στον Πάπα να σηκώνεται εύκολα και να χαιρετά το πλήθος. Σήμερα η Ford θέλησε να τιμήσει εκείνο το Bronco, κατασκευάζοντας ένα και μοναδικό Bronco Pope Francis Center First Edition, το οποίο και θα δημοπρατηθεί. Το ειδικό Bronco είναι βαμμένο στην ίδια σπάνια απόχρωση Wimbledon White, ενώ έχουν τοποθετηθεί όμοιες ζάντες με το μοντέλο του 1979, οι οποίες «ντύνονται» με εκτός δρόμου ελαστικά. Εντυπωσιακό είναι και το bull bar στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, όπως επίσης κι οι κόκκινες πινελιές στο αμάξωμα, αλλά και στα καπάκια των καθρεπτών. Στο εσωτερικό η ταπετσαρία των καθισμάτων είναι στην απόχρωση Wimbledon White, με τις κόκκινες λεπτομέρειες να υπάρχουν στα καθίσματα, στο ταμπλό ακόμα και στον πίνακα οργάνων!

Το μοναδικό Ford Bronco θα διατεθεί σε δημοπρασία αύριο από τον οίκο δημοπρασιών Barrett-Jackson. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Pope Francis Center του Ντιτρόιτ για την στήριξη αστέγων, με απώτερο στόχο του ιδρύματος την εξάλειψη της χρόνιας έλλειψης στέγης στην πόλη έως το 2030.

Get it on Google Play Download on the App Store