Νέα και ανόθευτη Pagani Huyara Imola (+video)

Η Pagani παρουσίασε το ισχυρότερο δημιούργημά της μέχρι σήμερα, συνοδευόμενο από ένα όνομα βαρύ σαν Ιστορία. Η Huyara Imola έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και δηλώνει έτοιμη για ρεκόρ πίστας. Ακόμα κι όταν μιλάμε για το θρυλικό σιρκουί στο Σαν Μαρίνο.

Η πιο δυνατή Pagani στα χρονικά αποδίδει 839 ίππους και 1.100 Nm ροπής, προσφορά του twinturbo V12 των 6.0 λίτρων. Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων της Xtrac, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να προσομοιώνει τη λειτουργία του σειριακού. Κοινώς, «καρφωτές» αλλαγές προς ενίσχυση της αγωνιστικής αίσθησης.

Δείτε ακόμα: Έτοιμο το hypercar των 1.800 ίππων (+video)

To ίδιο αγωνιστικό προφίλ ενισχύεται από τη δομή του πλαισίου, η οποία είναι ενισχυμένη με ένα συνθετικό υλικό που η Pagani ονομάζει Carbo-Triax και ουσιαστικά αποτελεί ένα κράμα τιτανίου-ανθρακονημάτων. Εκτός αυτού, πάνω από 770 τμήματα είναι κατασκευασμένα από σφυρήλατα υλικά και CNC, ενώ χρησιμοποιήθηκε ευρέως το αλουμίνιο και το τιτάνιο  Η ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά εξελίχθηκαν αποκλειστικά για την Imola, με το σετάρισμα όλων των επιμέρους παραμέτρων (κινητήρας, ηλεκτρονικά, στήσιμο ανάρτησης, ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, ελαστικά, φρένα) να προέρχεται ύστερα από εξαντλητικές δοκιμές, που ξεπέρασαν τις 16.000 χλμ., στην ομώνυμη πίστα.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η προσπάθεια των μηχανικών για διατήρηση του βάρους χαμηλά. Με τη χρήση των ανωτέρω εξωτικών υλικών, αλλά και μιας πρωτοποριακής βαφής (Acquarello Light η ονομασία του χρώματος) που εξοικονομεί 5 ολόκληρα κιλά σε σχέση με την παραδοσιακή τεχνοτροπία, η ζυγαριά σταματά -χωρίς τα υγρά- μόλις στα 1.246 κιλά. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως η Imola είναι ταχύτερη της BC των 800 ίππων, που χρειάζεται 3,2 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και 17,8 δλ. για το 0-300 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Στην παραγωγή η Bugatti Chiron που ξεπέρασε τα 490 χλμ./ώρα!

Ο μαγικός αριθμός για την Huyara Imola είναι το «5»: τόσες θα κατασκευαστούν και για αντίστοιχα εκατομμύρια ευρώ πωλείται η καθεμία!

Get it on Google Play Download on the App Store