Νέο κινεζικό SUV Baojun RS-3 1.5T με 10.700 ευρώ

Το ένα μετά το άλλο παρουσιάζονται συνεχώς στην Κίνα τα νέα μοντέλα που παράγονται εκεί και προορίζονται για την τεράστια αυτή αγορά και, δεν έχουν καμία σχέση με τα κακά αντίγραφα του παρελθόντος. Νέο λανσάρισμα αφορά το εικονιζόμενο μικρό SUV RS-3 της εταιρείας Baojun, η οποία ανήκει στον όμιλο της GM.

Δείτε ακόμα: Τι καινοτομία είχε το πρώτο VW Tiguan;

Εξωτερικά, το Baojun RS-3 παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, με την εταιρία να αναφέρει ότι διατηρεί τη διαστρική (!) σχεδιαστική γεωμετρία της μάρκας. Κύρια σχεδιαστικά του γνωρίσματα αποτελούν εμπρός η πολύ μεγάλη μάσκα, ο σπορ προφυλακτήρας και τα πολύ λεπτά παραλληλόγραμμα LED φωτιστικά σώματα. Στα πλαϊνά του κυριαρχούν τα έντονα νεύρα και ακμές, ενώ πίσω διακρίνονται τα επίσης πολύ λεπτά φώτα.

Μοντέρνα εικόνα παρουσιάζει και το εσωτερικό του με την κεντρική οθόνη να κυριαρχεί και την αισθητική του να διακρίνεται από τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες στο ταμπλό. Στον εξοπλισμό του διατίθενται -μεταξύ άλλων- προσαρμοζόμενο cruise control σε ταχύτητες έως των 150 χλμ./ώρα, ασύρματη φόρτιση κινητού και αυτόματος κλιματισμός.

Δείτε ακόμα: Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.500 ευρώ!

Την κίνηση του Baojun RS-3 αναλαμβάνει ένα turbo μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.5 λτ., συνδυασμένο με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων με δυνατότητα αλλαγής 8 ταχυτήτων. Η απόδοσή του φτάνει τους 163 ίππους και τα 250 Nm ροπής μεταξύ 2.000-3.000 σ.α.λ., με την κίνηση να περνάει αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Οι τιμές του είναι πολύ χαμηλές, αφού ξεκινούν από 87.800 γουάν και φτάνουν έως τα 98.800 γουάν (τρέχουσα ισοτιμία είναι 10.700 και 12.030 ευρώ αντίστοιχα) Ενδεικτικά, στην Κίνα το ανταγωνιστικό VW T-Cross 1.5 (χωρίς turbo) πωλείται από 114.900 γουάν (14.000 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Θυμάστε την Alfa Romeo 90; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store