Νέο μικρό κινεζικό SUV σε εξευτελιστική τιμή

Όπως σε όλο σχεδόν τον κόσμο, έτσι και στην Κίνα τα SUV μοντέλα έχουν μεγάλη ζήτηση και οι τοπικές ή οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες μέσω των κοινοπραξιών, προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών, από μικρά έως πολυτελείας.

Δείτε ακόμα: Το κινεζικό «Qashqai» με το μοναδικό γκάτζετ

Πρόσφατα η Chery λανσάρισε στην Κίνα το νέο μικρό SUV Tiggo 3x Plus σε απίστευτα χαμηλές τιμές ακόμα και για τα τοπικά δεδομένα, ενώ παρουσιάζει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Πληροφοριακά, η Chery ιδρύθηκε το 1997 και έχει κοινοπραξία 50:50 με την Jaguar Land Rover (θυγατρική της Tata Motors), για την παραγωγή Jaguar και Land Rover που προορίζονται για την Κίνα.

Σχεδιαστικά το Tiggo 3x Plus μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε γνωστά ευρωπαϊκά, ιαπωνικά και κορεατικά SUV, χωρίς να είναι αντίγραφο κάποιου γνωστού μοντέλου. Εμπρός διαθέτει ένα πολύ δυναμικό άκρο, το οποίο ξεχωρίζει για τα λεπτά φώτα ημέρας ψηλά, τους ξεχωριστούς προβολείς και τη μεγάλη μάσκα. Έντονα ανάγλυφα είναι τα πλαϊνά του, ενώ πίσω κυριαρχούν τα έντονα νεύρα και τα ψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα. Παράλληλα, το εκτός δρόμου προφίλ του ενισχύουν τα μαύρα προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και γύρω από τους θόλους το τροχών. Από πλευράς διαστάσεων, το Tiggo 3x Plus έχει μήκος 4.200 χλστ., πλάτος 1.760 χλστ., ύψος 1.570 χλστ. και μεταξόνιο 2.55 χλστ. Στο εσωτερικό του κυριαρχούν τα γεωμετρικά σχήματα και οι γωνίες, όπως επίσης και η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Δείτε ακόμα: Πλούσια SUV μοντέλα σε χαμηλές τιμές

Για την κίνηση του Tiggo 3x Plus υπάρχει ένας μόνο κινητήρας βενζίνης 1.5 λτ. (χωρίς turbo). Η απόδοσή του φτάνει τους 116 ίππους στις 6.150 σ.α.λ. και τα 143 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 ταχυτήτων ή με αυτόματο CVT. Επίσης, περιλαμβάνει δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και η ανάρτηση ακολουθεί τη γνωστή συνταγή με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω.

Οι τιμές του Tiggo 3x Plus στην Κίνα ξεκινούν από μόλις 49.900 γουάν (τρέχουσα ισοτιμία είναι 6.250 ευρώ), ενώ το ακριβότερο φτάνει τα 58.900 γουάν (7.377 ευρώ) ή 67.900 γουάν (8.500 ευρώ) με το CVT. Για να έχουμε μια σύγκριση, το λίγο μικρότερο σε διαστάσεις VW T-Cross κοστίζει πάνω από τα διπλάσια χρήματα στην Κίνα, αφού ξεκινά από 114.900 γουάν (14.390 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τα 94 SUV που πωλούνται στην Ελλάδα;

Στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται ESP, μετωπικοί αερόσακοι, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, air condition και ηχοσύστημα. Η ακριβότερη έκδοση διαθέτει ακόμα ζάντες αλουμινίου, αυτόματα φώτα, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 9 ιντσών και επιπλέον διακοσμητικά.

Get it on Google Play Download on the App Store